Ауторски текст Београд Политика

Начелница инспекције на Звездари смењена јер смета напредњачком комесару

Буразерска политика и партократија доживљава свој врхунац на територији општине Звездара. Недавно је Општина Звездара сменила начелницу инспекције Светлану Брујић Марковић, и на то радно место је постављен Драган Радоњић. Место начелника инспекције није политичка функција, али на то радно место није примљена особа са одговарајућим квалификацијама.

Међутим, “квалификације” које су препоручиле садашњег начелника инспекције огледају се у срамном легализовању нелеганих објеката и радњи. “Корчагин”, једна од градски познатих кафана, доживела је своје проширење на очигледно нелегалан начин али под будним оком инспекције.

Наиме, поред самог улаза у свечану салу за венчање Општине Звездара у петак 11. августа после 15 часова, започети су радови на пробијању подземног улаза. Још увек немамо тачну информацију да ли се то кафана “Корчагин” проширује или добија конкуренцију.

images (1)

“Конкурентске” кафане звездарској кафани “Корчагин” су кафане „Мала маца“, „Швалер“ и „Лимун жут“. Све четири кафане се налазе на општини Звездара и све имају истог власника – Војина Цуцића. Господин Војин је син републичког комесара за избеглице и мигранте Владимира Цуцића.

Према подацима АПР-а, „Корчагин“ није радња, није ни фирма већ је Удружење грађана који има годишњи промет од 100.000,00 динара. Сви можемо да претпоставимо да ово „удружење грађана“ направи дневни промет у овом износу, а не на годишњем нивоу. Али, када сте син републичког комесара за избеглице и мигранте онда можете да радите шта желите и на начин на који желите.

images (2)

Господин Владимир Цуцић данас обавља функцију комесара Комесеријата за избеглице и мигранте Републике Србије. У Комесаријат је дошао још деведесетих година, страначким залагањем, и од тада је увек на високим позицијама. Од доласка у Комесаријат, данашњи комесар за избеглице и мигранте се савршено уклапа уз сваку власт. Пре обављања ове функције породица Цуцић се бавила сакупљањем секундарних сировина. Данас поседују неколико кућа у Београду, 4 локала и хотел на црногорском приморју.

Питање које постављамо новоизабраном начелнику инспекцијских послова је ДА ЛИ ЈЕ ИЗДАТА ДОЗВОЛА ЗА ПРОШИРЕЊЕ И ОТВАРАЊЕ УЛАЗА У КАФАНУ ПОРЕД УЛАЗА У СВЕЧАНУ САЛУ ЗА ВЕНЧАЊА ОПШТИНЕ ЗВЕЗДАРА, или је инспекција једноставно окренула главу на другу страну и дозволила да се све заврши за време викенда?

Тијана Шербула
Доста је било Звездара

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Vidim da je i u zgradi Opštine Novi Beograd nikao kafić. Izgleda da se ova država pretvorila samo u kafiće a sad se i Opštine pretvaraju u pekare i kafiće. Dosta je bilo!