VIDEO Beograd Politika Saopštenje

Počela DJB škola javnih politika

DJB škola javnih politika počela je večeras pred velikim brojem zainteresovanih građana. Poziv DJB da steknu znanje koje bi im omogućilo da prepoznaju i rešavaju konkretne probleme koji čine njihov život lošijim i tako poboljšaju svoje životne uslove, naišao je na odličan odziv, a profesor Dušan Pavlović je još jednom pokazao zašto je jedan od omiljenih profesora Beogradskog univerziteta. Pre njegovog predavanja, koje se pretvorilo u veoma živ razgovor sa polaznicima škole, sa referencama na filmove, serije, kratko su se obratili predsednik DJB Saša Radulović i predsednik Beogradskog odbora Vojin Biljić. 

Saša Radulović je da Srbiji nije potreban vođa, već sistem, i da niko ko je pristupio u DJB nije to učinio zbog vođa, već zbog programa koji mnogi već kopiraju. Program DJB podrazumeva da se u Beogradu, a potom u celoj Srbiji iskoreni siromaštvo, a prvi koraci ka tome su uvođenje univerzalne socijalne zaštite, besplatno školovanje, kao i smanjenje poreza i parafiskalnih nameta. Vojin Biljić, predsednik Beogradskog odbora, rekao je da DJB u susret beogradskim izbora izlazi očišćen od preletača, sa tvrdim jezgorm stranke i pročišćenim odborima. DJB takav ulazi u kampanju u čijem središtu će biti Beograđanin i njegovi problemi.

DJB škola javnih politika trajaće 6 nedelja, a predavanja će, pored Dušana Pavlovića, držati i Saša Radulovića, Vladimir Gligorov i Miroslava Milenović. DJB škola javnih politika baviće se politikom u smislu poboljšanja života građana, sa željom da sve kandidate za odbornike obuči da prepoznaju probleme i rešavaju ih. U susret beogradskim izborima, a kasnije i republičkim, praktično znanje za poboljšanje života je sledeći korak koji svi ljudi zainteresovani da se u Srbiji živi bolje trebalo da preduzmu, a to im DJB škola javnih politika i omogućuje.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar