Војводина Медији Саопштењe

Осуда претњи

Градски одбор “Доста је било” Суботица најоштрије осуђује претње смрћу које су новинарима и сарадницима портала Маглочистач стигле путем интернета, у којима се, између осталог, наводи да ће бити „заклани као зечеви“ и да ће “чизмама газити” по њиховим „крајницима“.

Повод за претње је текст „Сви смо ми радници Гоше, а владари Лабани“, објављен 4. септембра ове године, а који се бави управо претњама смрћу које је градоначелник Суботице Богдан Лабан упутио свом страначком колеги из СНС-а Владимиру Половини.
Новинари и медији који нису блиски власти изложени су сталним претњама од како је СНС на власти. Уместо да подстичу слободу изражавања и обезбеде нормалан рад озбиљним медијима, СНС (и) у Суботици финансира средствима из градског буџета медије који се не усуђују да дигну глас већ су постали ПР агенције владајуће коалиције. Маглочистач је један од ретких портала где може да се нађе другачије мишљење. То не сме да буде разлог за било какве претње!

Надамо се да ће истражни органи овога пута реаговати брзо , те да ће јавност бити обавештена ко стоји иза целог случаја и зашто је и коме у интересу да брани скандалозно понашање још увек актуелног градоначелника Суботице Богдана Лабана, чија бруталност је на најсрамнији начин Суботицу ставила на насловне странице регионалних медија.

Градски одбор Доста је било
Суботица

Ознаке

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар