Vojvodina Mediji Saopštenje

Osuda pretnji

Gradski odbor “Dosta je bilo” Subotica najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su novinarima i saradnicima portala Magločistač stigle putem interneta, u kojima se, između ostalog, navodi da će biti „zaklani kao zečevi“ i da će “čizmama gaziti” po njihovim „krajnicima“.

Povod za pretnje je tekst „Svi smo mi radnici Goše, a vladari Labani“, objavljen 4. septembra ove godine, a koji se bavi upravo pretnjama smrću koje je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban uputio svom stranačkom kolegi iz SNS-a Vladimiru Polovini.
Novinari i mediji koji nisu bliski vlasti izloženi su stalnim pretnjama od kako je SNS na vlasti. Umesto da podstiču slobodu izražavanja i obezbede normalan rad ozbiljnim medijima, SNS (i) u Subotici finansira sredstvima iz gradskog budžeta medije koji se ne usuđuju da dignu glas već su postali PR agencije vladajuće koalicije. Magločistač je jedan od retkih portala gde može da se nađe drugačije mišljenje. To ne sme da bude razlog za bilo kakve pretnje!

Nadamo se da će istražni organi ovoga puta reagovati brzo , te da će javnost biti obaveštena ko stoji iza celog slučaja i zašto je i kome u interesu da brani skandalozno ponašanje još uvek aktuelnog gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, čija brutalnost je na najsramniji način Suboticu stavila na naslovne stranice regionalnih medija.

Gradski odbor Dosta je bilo
Subotica

Oznake

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar