Београд Медији Реаговање

Прелетачи отпадају, ДЈБ јача

Дневни лист Данас већ данима објављује причу прелетача и партократије који су оштетили грађане Старог града и који покушавају да прикрију штету коју наносе грађанима Старог града и тако им даје простор за спиновање. У наставку вам преносимо реаговање на тезе које су објавили.

1. Зоран Млађеновић оптужује Радуловића да обмањује јавност, а да праве разлоге разлаза са Радуловићевом организацијом знају његове колеге одборници Ђорђе Лајшић и Саша Узелац, са којима је напустио ДЈБ, као и потпредседник овог покрета Александар Стевановић.

Зоран Млађеновић је избачен из ДЈБ пре три месеца зато што је хтео да уђе у власт на Старом граду заједно са радикалима, СПС-ом и ДСС-ом. Саша Узелац је још пре председничких избора прелетео код Саше Јанковића. На крају је успео и да истргује са два одборничка места и да за то од Бастаћа добије једно ново место већника. Та трговина ће грађане Старог града коштати 24.000 евра годишње. Шта и колико ће добити друга два одборника, сазнаћемо врло брзо. Све остало су приче прелетача који покушава да се оправда пред грађанима. Погрешили смо што смо Зорану Млађеновићу и Саши Узелцу, обојици бившим кадровима Г17, поклонили поверење. Извињавамо се грађанима Старог града због тога. ДЈБ је млада организација и нисмо успели да се заштитимо од свих прелетача. Али изнова доказујемо да смо непоткупљиви, да нас не интересује власт ради власти и да заиста хоћемо промене. Прелетачи отпадају, ДЈБ јача.

2. Даље тврди да је Бастаћ на првом састанку још пре формирања одборничке већине прихватио стратегију и транспарентност у вођењу општине, а да не зна зашто је Радуловић одустао од тога да учествујемо у вођењу општине.

Зато што Бастаћ није прихватио ПОТПУНУ транспарентност, и уместо са ДЈБ, одлучио је да направи колалицију са радикалима, СПС-ом и ДСС-ом.

3. Тврди да је Радуловић недавно тајно нудио Бастаћу да пређе у ДЈБ, а да је то правдао намером да је хтео да га искористи и на њему направи “показну вежбу за градске изборе”. 

Једино што је ДЈБ нудио на Старом граду је да се прихвати програм ПОТПУНЕ транспарентности, да се ураде систематизације радних места, да се мери радни учинак, да се у надзорне одборе поставе непартијски људи по конкурусу, да се уради анализа рада УК Пароброд, као и Спортског центра Гале Мушкатировић и утврди зашто послује са толиким губитком.

4. Тврди да у покрету има не 5.000 већ свега 600 људи

Покрет ДЈБ броји преко 5.000 чланова, има 80 одбора и 65 канцеларија. ДЈБ је има најјачу опозициону организацију у Србији.

5. Тврди да су и Саша Радуловић и Александар Стевановић и Душан Павловић својевремено долазили и преговарали са Марком Бастаћем.

ДЈБ је преговарао са Бастаћем око уласка у власт на Старом граду. Уместо ПОТПУНЕ транспарентности и сарадње са ДЈБ, Бастаћ се определио за сигурну партократију и сарадњу са радикалима, СПС-ом и ДСС-ом. Оно што СНС ради у целој Србији, Бастаћ и Шапић раде на мало у две наводно опозиционе општине у Србији. Обојица потичу из Тадићеве и Ђиласове школе ДС-а.

Општински одбор
Доста је било – Стари град

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар