Beograd Mediji Reagovanje

Preletači otpadaju, DJB jača

Dnevni list Danas već danima objavljuje priču preletača i partokratije koji su oštetili građane Starog grada i koji pokušavaju da prikriju štetu koju nanose građanima Starog grada i tako im daje prostor za spinovanje. U nastavku vam prenosimo reagovanje na teze koje su objavili.

1. Zoran Mlađenović optužuje Radulovića da obmanjuje javnost, a da prave razloge razlaza sa Radulovićevom organizacijom znaju njegove kolege odbornici Đorđe Lajšić i Saša Uzelac, sa kojima je napustio DJB, kao i potpredsednik ovog pokreta Aleksandar Stevanović.

Zoran Mlađenović je izbačen iz DJB pre tri meseca zato što je hteo da uđe u vlast na Starom gradu zajedno sa radikalima, SPS-om i DSS-om. Saša Uzelac je još pre predsedničkih izbora preleteo kod Saše Jankovića. Na kraju je uspeo i da istrguje sa dva odbornička mesta i da za to od Bastaća dobije jedno novo mesto većnika. Ta trgovina će građane Starog grada koštati 24.000 evra godišnje. Šta i koliko će dobiti druga dva odbornika, saznaćemo vrlo brzo. Sve ostalo su priče preletača koji pokušava da se opravda pred građanima. Pogrešili smo što smo Zoranu Mlađenoviću i Saši Uzelcu, obojici bivšim kadrovima G17, poklonili poverenje. Izvinjavamo se građanima Starog grada zbog toga. DJB je mlada organizacija i nismo uspeli da se zaštitimo od svih preletača. Ali iznova dokazujemo da smo nepotkupljivi, da nas ne interesuje vlast radi vlasti i da zaista hoćemo promene. Preletači otpadaju, DJB jača.

2. Dalje tvrdi da je Bastać na prvom sastanku još pre formiranja odborničke većine prihvatio strategiju i transparentnost u vođenju opštine, a da ne zna zašto je Radulović odustao od toga da učestvujemo u vođenju opštine.

Zato što Bastać nije prihvatio POTPUNU transparentnost, i umesto sa DJB, odlučio je da napravi kolaliciju sa radikalima, SPS-om i DSS-om.

3. Tvrdi da je Radulović nedavno tajno nudio Bastaću da pređe u DJB, a da je to pravdao namerom da je hteo da ga iskoristi i na njemu napravi “pokaznu vežbu za gradske izbore”. 

Jedino što je DJB nudio na Starom gradu je da se prihvati program POTPUNE transparentnosti, da se urade sistematizacije radnih mesta, da se meri radni učinak, da se u nadzorne odbore postave nepartijski ljudi po konkurusu, da se uradi analiza rada UK Parobrod, kao i Sportskog centra Gale Muškatirović i utvrdi zašto posluje sa tolikim gubitkom.

4. Tvrdi da u pokretu ima ne 5.000 već svega 600 ljudi

Pokret DJB broji preko 5.000 članova, ima 80 odbora i 65 kancelarija. DJB je ima najjaču opozicionu organizaciju u Srbiji.

5. Tvrdi da su i Saša Radulović i Aleksandar Stevanović i Dušan Pavlović svojevremeno dolazili i pregovarali sa Markom Bastaćem.

DJB je pregovarao sa Bastaćem oko ulaska u vlast na Starom gradu. Umesto POTPUNE transparentnosti i saradnje sa DJB, Bastać se opredelio za sigurnu partokratiju i saradnju sa radikalima, SPS-om i DSS-om. Ono što SNS radi u celoj Srbiji, Bastać i Šapić rade na malo u dve navodno opozicione opštine u Srbiji. Obojica potiču iz Tadićeve i Đilasove škole DS-a.

Opštinski odbor
Dosta je bilo – Stari grad

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar