Kosovo i Metohija Politika Saopštenje

SNS koalicioni partner Ramuša Haradinaja

Odlukom poslanika Srpske liste da podrže kosovsku vladu predvođenu Ramušem Haradinajem, SNS je postao koalicioni partner  čoveka koga su godinama, sve do predsedničkih izbora, označavali kao ratnog zločinca.

Srpska lista, predstavlja lice i glas SNS i njenog predsednika na Kosovu.

Kao što smo do sada navikli, i Zapad i Istok gromoglasno ćute. Nakon što su navikli građane Srbije da ih ne interesuju previše vladavina prava, borba protiv korupcije i slobodni mediji u Srbiji, niti ih interesuju imovinska prava, kao što je to bio slučaj sa Trepčom, sada je očigledno da je zarad stabilnost i interesa sasvim prihvatljivo da jednu vladu vode optuženi ratni zločinci.

Krajnji cilj ove farse jeste konačno odustajanje Srbije od svih svojih ugovora, imovinskih prava, kulturnih spomenika, ekonomskih i svih drugih interesa. Odustajanje od nacionalnih interesa treba konačno da bude potvrđeno izbacivanjem preambule iz Ustava. SNS i njen predsednik su očigledno odlučili da zarad ostanka na vlasti i marketinške podrške i Istoka i Zapada, prodaju nacionalne interese.

Podsetimo, pre samo nekoliko meseci, predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda nastupa u medijima bez prisustva bilo koga iz opozicije koji bi mogao da iskaže suprotan stav, napravio predstavu povodom odluke Apelacionog suda u Francuskoj da oslobodi Ramuša Haradinaja i izruči ga Srbiji. Tada je predsednik SNS-a izjavio da to rešenje ‘’niko normalan ne može da razume’’.

“Ko normalan” sada može da razume podršku SNS-a i njenog predsednika vladi Kosova i Metohije koju čine “koljači, ubice i silovatelji”? Šta se promenilo od predsedničkih izbora? Da li je predsednik SNS-a obmanjivao građane Srbije pre predsedničkih izbora ili sada?

Predsednik SNS-a se nema odgovore na postavljena pitanja. Zato se i sakriva iza Marka Đurića, njegovog partijskog kadra postavljenog na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je dao izjavu da uprkos ovoj koaliciji, odnos Srbije prema Ramušu Haradinaju neće biti promenjen, te on ostaje optuženi ratni zločinac. Ovakav stav je ne samo uvreda za zdrav razum, već je i uvreda za sve žrtve sa Kosova i Metohije i njihove porodice bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Povezani tekstovi:

DJB neće učestvovati u farsi o promeni Ustava
Kosovo, imovina i ugovori

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Program DJB u vezi Kosova je dosta jasan. Sve lepo piše na sajtu. Ovo što radi SNS je šarlatizam. Naime, vidimo kako višegodišnja loša politika prema Kosovu sad dolazi na naplatu. I to tako što sve više upadaš u blato sopstvene neodgovornosti. Situaciju su doveli do stadijuma gde više ne možeš da izabereš dobar potez, samo možeš da biraš između vrlo lošeg i veoma lošeg. Tako i rade, nema nikakvih naznaka raspetljavanja.

    • Pozdra svima, Nikoli, Goranu, Saletu i svim ostalim.
      Odnos naseg DJB oko Kosova je veoma jasan, Ugovoti – Imovina. Pravnici ce objasniti.
      Po meni nakaradni sistem u samoj Srbiji je najveca kocnica povoljnijeg resenja “ovog problema”, pa i za bilo sta ostalo.
      Ako u samoj Srbiji na skupstini o pitanu prodaje zemlje strancima nastupi vise replika i povreda poslovnoka gde se pominju grejalice i bensedini? Gde je problem? Ovde na Kosovu ili u UN,.
      Uporedno (paralelno) se mora delpvati na uredjenju sistema u Srbiji, da bi bilo jasno sta se radi u okolni pa i u Svetu.
      Medijski mrak je mozda cak nepremostriv. Nas DJB pominje samo “Danas” ali samo sto objavi nekoretne tekstove.
      Nas DJB bi morao biti madjionicar MANDRAK da yredi sistem pod ovakvim nemogucim uslovima, ali neka moze i nas Sasa sa nama nesto urediti. Mozda i vise. od Mandaraka.

  • Interesantno, kada strani centri moci zele da pokrenu stvari sa mrtve tacke obavezno dovode ekstremistu sa problematicnom prosloscu jer narod lakse guta gorke pilule ako ekstremista kaze da to mora…[nas preobraceni radikal je isti slucaj kao i ovaj nesrecnik haradinaj [ pogledajte mu samo facu , kao da se uneredio zna sta sve mora ili…]]
    Uvek svoje ciljeve iskidaju u sto manje zalogaje pa narodima uteraju u stomak gotovo sa osecajem prijatnosti jer to prate zacini u vidu silnih obecanja…Obecanja imaju ucinak ako se vlast opredeli za prosjacku doktrinu u ekonomiji i ako im nikako ne odgovara da se uredi sistem i drzava i narod potraze svoju srecu u radu i redu jer bi se u tom slucaju desila najveca nesreca koja moze da zadesi nasu “elitu”, da zive samo od svojih plata [ ma kolike one bile].

  • Pozicija i opozicija u Srbiji. U Srbiji to nepostoji,sve je namesteno nebi li se srbi dosetili. Predizborne parole “Mi smo bolji,mi vise znamo,mi mozemo samo nam Oni nedaju da nam svima bude bolje”, “Sve smo pokusali ali su nam Oni ostavili u nasledje probleme i dugove”. I tako Ovi i Oni vrte nas u krug da “sutra bude bolje samo Njihovoj deci”. Nisu Ovi krivi sto neko mora da podvuce crtu ispod racuna i nisu Ovi krivi sto istorijsko politicko potkusurivanje mora uvek bas njih da zadesi. Za sve mlade i naivne koji prate politiku ,a i njome se pomalo bave treba reci da ovonije neocekivano.Na samom pocetku gradjanskoga rata u Jugoslaviji Brisel nam je porucio “sve ce se zavrsiti tamo gde je i pocelo” samo da njihovoj deci sutra bude bolje. Srbiju napustaju neznalice,neradnici i olos,a kada Ovi i Oni ostanu sami svaki od njih imace po 10 kuca,15 stanova,5 automobila i zemlje koliko hoce.

    DOSTA JE BILO bajki.

  • Zbog Kosova je zapad i podrzao SNS i AV, jer je znao da ce biti kooperativni po pitanju Kosova i da ce prihvatiti sve uslove koje zapad iznese. Zapad nam vodi spoljnu politiku a MMF monetarnu. Da je neko drugi na vlasti to nebi mogli i zato podrzavaju AV. Posle obavljenog posla osta ce bez podrske, zna on to dobro.