Ауторски текст Западна Србија Политика Привреда

Водовод

Покрет „Доста је било“ инсистира да се годинама нагомилавани проблеми у Јавном предузећу „Водовод Ваљево“ решавају систематски, за почетак тачним одређивањем приоритета што сматрамо хитним и за шта се безусловно залажемо.

Недавно обелодањени случај, „високог партијског и градског функционера“ коме је опроштен огроман рачун на коришћење услуге „Водовода Ваљево“ је, сматрамо, само врх леденог брега, и још један, у низу доказа, да су појединци на функцијама због себе, а не због оних који су их бирали на те позиције. Као у већини таквих случајева кривца нема, а настали дуг требало би да плати народ, кроз предложено повећање цена услуга. Решење постојећих проблема није у празној причи него у конкретним корацима. Пре свега огромне губитке неадекватне водоводне мреже, које такође плаћа народ Ваљева, што пре треба спречити, а великим дужницима, без обзира што су битни дародавци новца и логистике, владајућој гарнитури, искључити са мреже и предузети законске кораке како би се немала средства за испоручену воду и услугу наплатила.

„Водовод Ваљево“ и даље служи за збрињавање партијских активиста, где се на велико запошљавају подобни, на радна места која су већ прилично попуњена. Тако, рецимо, правна служба у том јавном предузећу уместо да сноси одговорност, за многе изгубљене спорове, за милионска ненаплаћена и застарела потраживања, бива појачавана, из дана у дан, новозапосленима. О одговорности нико не пита. А требало би, морало би да се зна. Да се кривци за нерад или лош рад санкционишу, како би се кренуло са опоравком једног од најважнијих јавних предузећа у Ваљеву. Покрет „Доста је било“ захтева да се одговорни именују и адекватно санкционишу. Ниво бахатости и безобзирности власти у Ваљеву је такав да је притисак јавности битан како би се са таквим недопустивим понашањем што пре престало. Можда је гурање проблема под тепих и прављење губитака увод у нешто што тек следи.

Рафаило Митровић
Доста је било Ваљево

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар