Војводина Медији Саопштењe

Медијски мрак

Најновије именовање Милорада Вучелића за генералног директора „Новости“ од стране Владе Србије изазвало је неверицу и салву осуда у јавности. Човек који је као генерални директор РТС-а деведесетих година обележио ратну епоху новије историје Србије поново је избио у први план и постао предмет осуде.
Наиме, његово бивше ангажовање на медијском небу Србије деведесетих година остало је упамћено као почетак трагичне политике Слободана Милошевића. Та погубна политика, коју је наш народ нажалост брзо заборавио, довела је државу до самог руба пропасти. Доласком на чело ове куће одмах је отпустио 1.300 радника који нису били наклоњени тадашњем вођи.
Дугогодишњи ратови, ратни покличи, ширење националне и верске мржње, стотине хиљада погинулих и расељених биле су даноноћне слике на фреквенцијама тадашње ТВ “Бастиље”. Садашњи председник Србије, здушно је подржавао такву политику и медијску слику, позивајући свакодневно становништво на одбрану граница на линији Карловац, Карлобаг, Огулин и Вировитица. Отуда, не чуди веза и поверење владајуће партије да овај човек поново буде носилац пропаганде и идеја једног човека.
Клизи ли то Србија поново у диктатуру? Да ли је именовању директора Компаније Новости предходио јавни конкурс? Да ли ће „одређени новинари из деведесетих“ поново бити активирани ради заштите лика и дела једног човека?
Доласком А. Вучића на власт на националним фреквенцијама не постоје више јавне дебате позиције и опозиције. Укинуте су све емисије такве садржине, јер код људи могу створити другачију слику. Крајњи циљ је створити класично једноумље, а онај који мисли другачије биће проглашен државним непријатељем. Трагично је, што ЕУ и запад здушно подржавају такав медијски мрак.
На кикиндском медијском небу влада пресликана ситуација са републичког нивоа. Медији који су били критички настројени према режиму су угашени. Немогуће је да до грађана Кикинде допру информације са конференција за штампу опозиционих странака, а постојећи медији фаворизују искључиво градске челнике. Као награда за такво извештавање из градског буџета им се сваке године исплаћује све више новца, иако је прикупљен од грађана Кикинде.
ОО Доста је било Кикинда осуђује овакав начин извештавања. Сматрамо да уколико сви грађани пуне кикиндски буџет, имају право да чују и другачије ставове политичких партија, а не само свакодневне хвалоспеве постојеће градске власти.

ОО Доста је било Кикинда

Ознаке
ДЈБ Кикинда

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар