Vojvodina Mediji Saopštenje

Medijski mrak

Najnovije imenovanje Milorada Vučelića za generalnog direktora „Novosti“ od strane Vlade Srbije izazvalo je nevericu i salvu osuda u javnosti. Čovek koji je kao generalni direktor RTS-a devedesetih godina obeležio ratnu epohu novije istorije Srbije ponovo je izbio u prvi plan i postao predmet osude.
Naime, njegovo bivše angažovanje na medijskom nebu Srbije devedesetih godina ostalo je upamćeno kao početak tragične politike Slobodana Miloševića. Ta pogubna politika, koju je naš narod nažalost brzo zaboravio, dovela je državu do samog ruba propasti. Dolaskom na čelo ove kuće odmah je otpustio 1.300 radnika koji nisu bili naklonjeni tadašnjem vođi.
Dugogodišnji ratovi, ratni pokliči, širenje nacionalne i verske mržnje, stotine hiljada poginulih i raseljenih bile su danonoćne slike na frekvencijama tadašnje TV “Bastilje”. Sadašnji predsednik Srbije, zdušno je podržavao takvu politiku i medijsku sliku, pozivajući svakodnevno stanovništvo na odbranu granica na liniji Karlovac, Karlobag, Ogulin i Virovitica. Otuda, ne čudi veza i poverenje vladajuće partije da ovaj čovek ponovo bude nosilac propagande i ideja jednog čoveka.
Klizi li to Srbija ponovo u diktaturu? Da li je imenovanju direktora Kompanije Novosti predhodio javni konkurs? Da li će „određeni novinari iz devedesetih“ ponovo biti aktivirani radi zaštite lika i dela jednog čoveka?
Dolaskom A. Vučića na vlast na nacionalnim frekvencijama ne postoje više javne debate pozicije i opozicije. Ukinute su sve emisije takve sadržine, jer kod ljudi mogu stvoriti drugačiju sliku. Krajnji cilj je stvoriti klasično jednoumlje, a onaj koji misli drugačije biće proglašen državnim neprijateljem. Tragično je, što EU i zapad zdušno podržavaju takav medijski mrak.
Na kikindskom medijskom nebu vlada preslikana situacija sa republičkog nivoa. Mediji koji su bili kritički nastrojeni prema režimu su ugašeni. Nemoguće je da do građana Kikinde dopru informacije sa konferencija za štampu opozicionih stranaka, a postojeći mediji favorizuju isključivo gradske čelnike. Kao nagrada za takvo izveštavanje iz gradskog budžeta im se svake godine isplaćuje sve više novca, iako je prikupljen od građana Kikinde.
OO Dosta je bilo Kikinda osuđuje ovakav način izveštavanja. Smatramo da ukoliko svi građani pune kikindski budžet, imaju pravo da čuju i drugačije stavove političkih partija, a ne samo svakodnevne hvalospeve postojeće gradske vlasti.

OO Dosta je bilo Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar