Београд Државна управа Правосуђе Саопштењe Финансије

Објавићемо све тајне уговоре

Уколико добије поверење Београђана, Доста је било ће забранити потписивање тајних уговора и објавити све уговоре чији је потписник Град Београд, и све установе и јавна предузећа која су у надлежности града. Штетни уговори биће поништени. Покренућемо и потребне судске и друге поступке како би се утврдила одговорност надлежних.

Градска власт на челу са СНС-ом, баш као и претходна власт под ДС-ом, тајним пословањем поткрада буџет и државну имовину што се на крају одражава на квалитет живота и јавних услуга које сви грађани плаћају.

Београђани ће сазнати све о мосту на Ади, Бус Плусу, јарболима, фонтани на Славији, о томе ко сваке две-три године поново асфалтира улице, и ко добија новац из градског буџета.

Необјављени уговори су индикатор да нешто са њима није у реду, да власт жели да прикрије провизију, друге видове корупције и економску штетност по државу и пореске обвезнике.

Сваки пут када се потпише неки тајни уговор, то значи да има мање новца за обданишта, за школе и породиље, за јавни превоз док с друге стране остаје непознато колико се која страна ‘’уградила’’ на уштрб грађана и привреде.

Изградња чувених јарбола коштаће око 360 милиона динара, а фонтана на Славији која не може да ради целе године, коштала је Београђане чак два милиона евра. Само та два уговора су довољна да се свој деци у свим основним и средњим школама у Београду набаве школске књиге.

И даље су непознати детаљи преговора са компанијом од које је фонтана купљена, док једноставном интернет претрагом можете наћи компаније које пројектују и праве идентичне фонтане за десет пута мању цену.

Недопустиво је да се јавна власт врши тајно и да грађани не могу да оцене да ли су уговори лоше испреговарани или не. Када се ради о државном власништву и новцу пореских обвезника, једино прихватљиво је да одредбе свих уговора буду јавно објављене и да се њихово преговарање одвија транспарентно.

Уместо да сузбија корупцију, досадашњим понашањем градска власт је подстицала кршење закона, дубоко уверена да неће сносити никакве последице. Ми се овако нећемо понашати.

Доста је било има план за Београд и црвене линије политике од којих је једна – потпуна транспарентност. За цео јавни сектор у Београду објавићемо све потписане уговоре и месечно објављивати ко добија новац од града, градских општина, комуналних и других градских предузећа и свих установа. Политика ДЈБ је да штити интересе свих грађана, не партократије, привилеговане партијске мањине и њихових буразерских компанија. Нисмо сви исти. ДЈБ ће вратити Београд Београђанима.

 

Повезани текстови:
План у 20 тачака за Београд

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Iako sam naravno, kao i svako ko glasa 100% iza ovoga, i iskreno, ako uspete samo ovo da ostvarite, mene zanima samo šta možete da uradite ako u nekom ugovoru stoji da ne sme da se objavi?

  Jel to uopšte legalno da ugovor može da bude tajni?

  • Svaki ugovor je dopustiv ,a i nije,to zavisi od strana potpisnica ugovora (stvar njihove volje). Aneksi ugovora e to su dopune koje svrbe,dopune ugovora koji su NAKNADNO dodati u sporazum. Ali sta ce.se.desiti kada se objave,NISTA. Sve se sroci po zakonu koji su ONI izglasali.Ko sve stoji u jednom takom MESETARSKOM ugovoru,pa svi po vertikali. Skupstina,vlada,lokalna samouprava,banke,investicioni fondovi,korporativna preduzeca i sitni podizvodjaci. Sta bude na kraju OPET NISTA. Koja budala kolje gusku koja nosi ZLATNA JAJA.

   DOSTA JE BILO od mene.

 • Nažalost, provizije koje se u slučaju ovih dilova dobijaju – nisu pomenute u ugovorima. One idu DIREKTNO u džepove određenog kruga ljuci (ili na njihove privatne račune u inostranstvu), tako da im je veoma teško ući u trag, teško ih je dokazati. 🙁
  Neophodno je pozvati na krivičnu odgovornost potpisnike ugovora i razliku između nerealne cene ugovora i komercijalne cene na tržištu prinudno naplatiti, ali ne samo od njih, nego i od članova bliže i dalje porodice (jer je opšte poznato da se počinioci ovih zlodela trude da svu imovinu vode pod tuđim imenom, kako im ne bi bila oduzeta ako “padnu”)

 • Nijedan srpski politicar nema ZASTICENI bankarski racun u inostranstvu,isto vazi i za srpske “mega industrijalce”. Iz prostog razloga. Mafija je mnooogoo JAKA. Bogate se od provizije sa raznih strana.Nikada,nikada ni jedan dolar,dojc marka i evro nije napustio Srbiju. Zaboravite Kipar,Sejsele i ostala egzoticna ostrva. Kes vole svi i jedino on nepodleze kontroli. Osveta nije zdrava iz jednostavnog razloga sto niko nije imun na MITO. On je uvek prisutan i neiskoreniv. Vazni su dobri zakoni koji brzo sprovode PRAVDU i sto je jos vaznije da jos brze sprecavaju NEPRAVDU.

  DOSTA JE BILO nevolja, vreme je za VOLJU

  • Mi se ne bavimo lažnim obećanjima. Saša Radulović je već objavio sve ugovore kad je bio ministar. Znači, može se kad se hoće. Posle odlaska iz ministarstva, napredna vlast je sve uklonila. Ne žele da vidite s kim i kako sklapaju dilove. Pogledajte ovde.