Београд Екологија Саопштењe Урбанизам

Увешћемо ред на Аду Циганлију

ДЈБ ће увести ред на Аду Циганлију тако што ће проширити и уредити све зелене површине, oсветлити бициклистичку стазу и забранити вожњу мотоциклима и глисерима.

Уколико добијемо поверење Београђана на предстојећим изборима, осветлићемо и јасно означити целом дужином бициклистичке стазе, док ћемо рекреативне спортске терене за све Београђане обновити и одржавати. Све кошаркашке табле на теренима ће бити исправне и имати мрежице и надзор. Уредићемо зарастао простор Аква парка чија је градња прекинута прошле године, а налази се  надомак бициклистичке и пешачке стазе и стотинак метара од плаже.

Ради очувања животне средине, нарочито на малом воденом простору какав је Ада, забранићемо моторне чамце који у воду испуштају уља и разне отровне гасове и тако угрожавају здравље купача.

Ада Циганлија је један од најлепших делова Београда који пропада наочиглед свих, а захваљујући партијском руководству овог јавног предузећа које наставља са противзаконитим зарађивањем новца тако што комерцијализује простор који припада свим Београђанима. ДЈБ ће донети јасан план коришћења, управљања и развоја Аде Циганлије чије је први циљ да врати Аду Београђанима.

На Ади су се овог лета појавили глисери који брзо возе и тако угрожавају безбедност купача. И све то, да би се напунили нечији џепови јер глисирање кошта.

Да би спречили трагедију на купалишту, ДЈБ је тражио од јавног предузећа Ада Циганлија и одељења водене испекције за ванредни надзор ЈП Ада Циганлија заустављање ове активности. Притиском на инспекцију тренутно су склоњене бове које су преграђивале језеро, али глисери су и даље привезани у језеру уместо да су уклоњени.

Врхунац небриге и бахатости у управљању Адом била је несрећа јула ове године када је погинуо младић приликом пада са жичаре која није имала дозволу за рад. Још једна трагедија у низу због које нико није одговарао а кривци очигледно  имају политичку заштиту.

Ово су само неки од примера који говоре да на одговорним позицијама треба да буду људи изабрани на основу знања и стручности, а не партијске припадности. Градски избори су прва прилика за то.

Уколико добије поверење Београђана, ДЈБ ће покренути јавни конкурс за избор непартијског менаџмента свих јавних комуналних предузећа, укључујући и ЈП Ада Циганлија, које ће имати одговорност не према странкама већ искључиво према становницима Београда.

Повезани текстови:

План ДЈБ у 20 тачака за Београд

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар