Beograd Ekologija Saopštenje Urbanizam

Uvešćemo red na Adu Ciganliju

DJB će uvesti red na Adu Ciganliju tako što će proširiti i urediti sve zelene površine, osvetliti biciklističku stazu i zabraniti vožnju motociklima i gliserima.

Ukoliko dobijemo poverenje Beograđana na predstojećim izborima, osvetlićemo i jasno označiti celom dužinom biciklističke staze, dok ćemo rekreativne sportske terene za sve Beograđane obnoviti i održavati. Sve košarkaške table na terenima će biti ispravne i imati mrežice i nadzor. Uredićemo zarastao prostor Akva parka čija je gradnja prekinuta prošle godine, a nalazi se  nadomak biciklističke i pešačke staze i stotinak metara od plaže.

Radi očuvanja životne sredine, naročito na malom vodenom prostoru kakav je Ada, zabranićemo motorne čamce koji u vodu ispuštaju ulja i razne otrovne gasove i tako ugrožavaju zdravlje kupača.

Ada Ciganlija je jedan od najlepših delova Beograda koji propada naočigled svih, a zahvaljujući partijskom rukovodstvu ovog javnog preduzeća koje nastavlja sa protivzakonitim zarađivanjem novca tako što komercijalizuje prostor koji pripada svim Beograđanima. DJB će doneti jasan plan korišćenja, upravljanja i razvoja Ade Ciganlije čije je prvi cilj da vrati Adu Beograđanima.

Na Adi su se ovog leta pojavili gliseri koji brzo voze i tako ugrožavaju bezbednost kupača. I sve to, da bi se napunili nečiji džepovi jer glisiranje košta.

Da bi sprečili tragediju na kupalištu, DJB je tražio od javnog preduzeća Ada Ciganlija i odeljenja vodene ispekcije za vanredni nadzor JP Ada Ciganlija zaustavljanje ove aktivnosti. Pritiskom na inspekciju trenutno su sklonjene bove koje su pregrađivale jezero, ali gliseri su i dalje privezani u jezeru umesto da su uklonjeni.

Vrhunac nebrige i bahatosti u upravljanju Adom bila je nesreća jula ove godine kada je poginuo mladić prilikom pada sa žičare koja nije imala dozvolu za rad. Još jedna tragedija u nizu zbog koje niko nije odgovarao a krivci očigledno  imaju političku zaštitu.

Ovo su samo neki od primera koji govore da na odgovornim pozicijama treba da budu ljudi izabrani na osnovu znanja i stručnosti, a ne partijske pripadnosti. Gradski izbori su prva prilika za to.

Ukoliko dobije poverenje Beograđana, DJB će pokrenuti javni konkurs za izbor nepartijskog menadžmenta svih javnih komunalnih preduzeća, uključujući i JP Ada Ciganlija, koje će imati odgovornost ne prema strankama već isključivo prema stanovnicima Beograda.

Povezani tekstovi:

Plan DJB u 20 tačaka za Beograd

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar