Политика Правосуђе Саопштењe

Одговорност тужилаштва за Вулина и тетку

Доста је било тражи одговорност тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића због обустављања поступка против министра одбране Александра Вулина. За две године тужилаштво се није помакло ни милиметар у истрази о 200.000 евра у кешу за куповину Вулиновог трособног стана на Звездари. Захтевамо од републичког јавног тужиоца Загорке Доловац да по службеној дужности покрене поступак.

Тужилац Ненадић је одустао од гоњења Вулина након што је две године  држао предмет у фиоци, под изговором полиције која наводно није хтела да сарађује. Ако је заиста тачно да полиција није хтела да истражује, како тврди тужилаштво, тужилаштво има све законске механизме да их натера.

Да ли је тужилаштво саслушало Вулина и његову тетку? Да ли је контактирало Управу царина, Народну банку Србије, канадске и шпанске власти са којима Србија има одличну сарадњу и утврдило токове и порекло новца? Легалан новац увек оставља траг. Због чега тужилац не ради свој посао? Да ли је било политичких притисака и од стране кога? Хоће ли министар Вулин да објасни јавности како је намеравао да тетки врати позајмицу за 10 година, са платом од 100.000 динара?

Тужилаштво има сва овлашћења да процесуира све оне који прекрше закон. Штета од тужилаштва које не ради свој посао је много већа од једног или десет корумпираних министара. Републички јавни тужилац дугује јавности одговоре на сва ова питања или дугује оставку и одговорност за невршење своје дужности коју ће покренути нови тужилац.

Обећање да ће одговорни у корупционашким аферама и пљачкашким приватизацијама бити процесуирани је, без икакве дилеме, највећа од свих превара грађана Србије коју је починио председник СНС-а Александар Вучић у последњих пет година. Рехабилитација Карића је круна свих тих превара.

У Србији је спроведена пљачкашка приватизација, а да испада да за њу нико није крив. У поступцима за 24 највеће спорне приватизације које је покренула Верица Бараћ, на којима су касније са тужилаштвом и полицијом радили Мирослава Миленовић и Саша Радуловић, сви докази из кривичних пријава Верице Бараћ су стављени у фиоку. а истраге заустављене.

Агенција за борбу против корупције доставила је тужилаштву детаљан  извештај у којем терети Вулина за злоупотребу службеног положаја и примање мита у случају куповине стана јер није могао да докаже порекло 200.000 евра којима је купио стан. Александар Вулин не може да пружи валидне доказе нити да је стан платио, нити да је наводну позајмицу за куповину стана добио од “тетке из Канаде”.

Повезани текстови:

https://www.krik.rs/tetka-iz-kanade-platila-vulinu-stan/

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар