Ауторски текст Политика Правосуђе

Само тетки из Канаде да однесем лек

Министар у импровизованој униформи без дана служења војног рока. Социјалиста са педигреом љубитеља чари луксузних спа и велнес центара у току радног времена. Дистрибутер говора мржње и нетрпељивости међу народима у региону. Дежурни адвокат и наратор сулуде напредњачке политике, безрезервни бранитељ лика и дела Александра Вучића. Човек који говори оно што радикал Вучић и даље мисли, али не сме да изговори.

Власник паразитске странке, чији функционери у својству државних секретара дилују хероин службеним аутомобилом. Супер Марио са богатом тетком из Канаде, од које је без писаних и царинских трагова добио преко 200.000 евра (око 275.000 теткиних канадских долара) за стан у елитном делу Звездаре код Црвеног крста. Погодили сте, у питању је сестрић, министар, јуловац, маскота, човек Вулин.

Сем хуманог имена насеља у коме станује, ништа друго код бившег министра за рад, запошљавање и социјална питања није солидарно и социјално. Поред лечења фрустрација из младости ношењем униформе, Вулин је осведочени реализатор низа других малверзација у име владајуће гарнитуре.

Сећамо се сви незаконите доделе буџетских средстава фантомским невладиним организацијама, катастрофалног стања и многих смртних случајева у установама за смештај старих лица, недопустиве небриге о деци са посебним потребама, злоупотреба у смештају и превозу миграната, милионских сумњивих радњи на Косову.

Сада министар војни без одслуженог војног рока, а некада министар социјале Александар Вулин је на самом почетку министровања у владама Ивице Дачића, прибавио себи и својој супрузи стан на Звездари у Гајевој улици. У овом делу града квадрат новоградње кошта између 1.700 и 2.200 еура, што износи негде око 3.000 канадских долара по метру квадратном.

Све ово би можда и било у реду, чак и поред Вулинове биографије политичара која неодољиво подсећа на сваку другу биографију креирану од стране служби. Међутим, овај новопечени Звездарац је према писању портала ”Крик” био у великом проблему да пред Агенцијом за борбу против корупције докаже порекло новца којим је купио стан од готово 250.000 евра (близу 350.000 канадских долара).

Део новца у износу од 40.000 евра Вулин је прибавио од продаје стана у Новом Саду, који је такође према писању портала ”Крик” добио на поклон 2010. године и то од судије новосадског суда. За око преосталих 205.000 евра за стан на Звездари није било доказа о пореклу, те је Тужилаштво за организовани криминал на иницијативу Агенције за борбу против корупције покренуло поступак против Вулина.

И поред тога што не постоји легалан траг новца који је Вулин, према сопственој тврдњи, добио од женине тетке из Канаде, Тужилаштво се недавно након две године ћутања прогласило ненадлежним за овај случај. Тиме је министар ослобођен оптужби да је под сумњивим околностима стекао стан у ширем центру Београда.

Доста је било ће увек инсистирати на утврђивању порекла имовине свих политичара, а нарочито оних који су врло очигледно противправно прибавили корист у виду непокретности, аутомобила, компанија и осталих добара. Доношење Закона о пореклу имовине је једини начин да се утврде све коруптивне активности политичара у протеклих 25 година.

Александар Вулин, али и многе друге партократе из његове дружине, ће морати да одговарају за овакве и сличне злоупотребе положаја и политичке моћи. ”Доста је било” никада неће дозволити стање у држави у коме је могуће да министар социјалне политике у земљи која је давно пробила дно и чији грађани гладују на сваком ћошку, вређа интелигенцију тврдњама да је 275.000 канадских долара добио од женине тетке без валидних доказа о трансакцији из Канаде.

Нажалост, ово није случај само са Вулином. Сваки страначки прелетач, шума паразитских функционера, политичари из двоиподеценијског партократског система, корумпирани чиновници – сви су они кандидати за озбиљну анализу порекла имовине.

Грађани Србије су у протеклих 25 година до те мере ојађени услед пљачкашких приватизација, крупне, средње и ситне корупције, као и организованог криминала политичара на власти и многих у опозицији, да је најмање што можемо да учинимо комплетна анализа порекла њихове имовине и кривична одговорност свих који су се огрешили о закон.

 

Милан Поповић

Доста је било Звездара

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pa dobro,covek kupio stan i sta sad. Biti u u opoiziciji,znaci biti uspesan. Zaboravili ste da je Vulin bio opozicija,e sada je pozicija.Docekao covek svojih pet minuta .Svoju radnu karijeru sam zavrsio u inostranstvu pa sada mogu kako hocu. Svojim komentarima pokusavam da kratko ukazem vasim clanovima ,a mozda i mladjim glasacima skim u politici imaju posla. Svojim znanjem,iskustvom,a i praksom mogu da pripomognem u donsenju zdravijeg razmisljanja. Prvo,ovakvi tekstovi nece preokrenuti glasace u Vasu korist jer glasaci odavno govore da su politicari u Srbiji svi isti. Drugo,da je Srbija pravno uredjena drzava ova vest bi bila prava afera i nebi mu bilo spasa,a posto nije,Vulin ni prvi ni poslednji. Kada sam napustio Jugoslaviju,a to je bilo par godina pre odlaska gdn.Radulovica ,tada je postojala samo jedna politicka kombinacija koja dobija. Samim clanstvom u KPJ-u bio si vlast . Koristi je bilo nekad manje nekad vise. Danas,politicke dobitne kombinacije su pozicija i opozicija. Nekom vise nekom manje. Politicki sistem je kljuc za osvajanje vlasti,ako njega poznajete po vertikali ili subordinaciji lako vam je zavrsiti posao do kraj . Govorite i pisi te o SISTEMU vlasti. NADAM se da gospodin Milan Popovic razume o cemu govorim.

    DOSTA JE BILO sadasnjeg SISTEMA.

    • Da,ni to zadovoljstvo nisam imao,barem jedan fisek przenog suncokreta gledajuci Zvezdu il Partizan. Nije mi bila namera govoriti o SEBI vec o Vama i NJIMA. Drzava koja poseduje POSEDUJE PRIRODNE RESURSE,a Srbija ih ima i sto je jos zanimljivije ogromne kolicine plodne oranice. Pa u cemu je problem da da politicafi za 5-10 godina naprave ZDRAVO potrosacko drustvo. Agrar im je ZLATNA podloga za stabilnu monetarnu politiku. Da svi dobro zivimo i vremenom ustedjevinu steknemo samu od sebe (viskovi). E’ sada je pitanje dali OVI ili ONI hoce da Vam DOZVOLE to zadovoljstvo. Nadam se da si me razumeo o cemu govorim,a ako nisi obrati se prvom predpostavljenom.

      DRUGarski pozdrav.