Vojvodina Saobraćaj Saopštenje

Skadar na Bojani iliti „čega se pametan stidi…“

Kako smo u lokalnim medijima imali prilike da vidimo, rekonstrukcija poslednje deonice puta Kikinda-Bašaid privela se kraju. Sve bi to bilo lepo da asfaltiranje čitave deonice od oko 20 km ne traje više od šest godina. Rekonstrukciju je sredinom 2011. organizovala bivša vlast i tada je urađeno oko 6 km. Za četiri godine, koliko je na vlasti SNS u Kikindi, završen je i ostatak.

Postavlja se pitanje da li nam je zaista bilo potrebno više od 6 godina za asfaltiranje 20 km kolovoza!
Zbog ovako dugog perioda čekanja rekonstrukcije, prva deonica koja je urađena, zbog velikog prometa saobraćaja, ali i proteklog vremenskog perioda, već je uništena, pa naredne godine možemo početi sve ispočetka. Upozoravamo i na kvalitet upravo izvedenih radova, jer je deonica koja je tek završena veoma neravna posle kiše, a asfalt na njoj je već počeo da se razilazi na nekoliko mesta.

Osim toga, diskutabilan je i kvalitet radova na krpljenju udarnih rupa u gradu koje je počelo ovih dana, budući da sada na mestima gde su bile rupe imamo izbočine na putevima. Možemo samo da zaključimo da se posao radi po principu „drži vodu dok majstori odu“.

Podsećamo da gradska vlast još uvek nije obnovila saobraćajnu signalizaciju ispred škola i vrtića, a što je morala da uradi pre početka školske godine. Čelnici kikindske lokalne samouprave trebalo bi da znaju da ovakvim svojim nemarom direktno utiču na izlaganje mališana opasnosti prilikom prelaska ulice kod ustanova koje pohađaju.

Kikindski odbor „Dosta je bilo“ apeluje još jednom na gradsku vlast da pothitno adekvatno uredi puteve, kao i na nadležne inspekcije da obavljaju svoj posao, kako bismo izbegli nove tragedije na drumovima Severnog Banata.

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar