VIDEO Београд Државна управа Предавање

(VIDEO) Шта није праведно код “бесплатних” излета за пензионере

Када су у питању “бесплатни програми” које организују многе београдске општине, узећемо за пример “бесплатне излете за пензионере” и “бесплатне школе пливања”. Када су излети за пензионере у питању, нико се изгледа не пита колико је пензионера ишло на излет, нити колико је укупно пензионера у општини. Истина је заправо да сви пензионери плаћају излет за мањи број пензионера.

Исти је случај и са “бесплатним” школама пливања. Механизам је следећи – политичар у некој општини има већину, онда направи свој приватни клуб који о трошку општине организује школу “бесплатног” пливања. Прво је питање – да ли могу сва деца да похађају ту школу? На папиру могу, али свима је јасно да не можете сву децу да ставите у базен. Суштински, то значи да од све деце само мали број може да користи овај програм, али да сви плаћају.

Наравно, један од пројеката би легитимно могао да буде – Бесплатна школа пливања, али онда заиста мора да буде за сву децу. И, наравно, не могу приватне фирме председника општине да пружају услуге.

 

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар