Ауторски текст Војводина

Клек: Самодопринос за тајне невладине организације

Средства из самодоприноса су строго наменска и могу се користити само за сврху реализације програма који је био саставни део одлуке о референдуму за увођење самодоприноса, за који су мештани гласали. МЗ “Клек” је прошле године из самодоприноса највише новаца потрошила на дотирање невладиних организација 3,6 милиона динара од укупно 5,5 милиона потрошених.

Знајући да су Клечани гласали да се уведе самодопринос за одржавање месног гробља, атарских путева, уличне расвете, спомен парка, изградњу игралишта и прикључење на будућу фабрику воде, упутили смо захтев по “Закону о одступности информација од јавног значаја”, да нам одговоре којим невладиним организацијама су дотирали средства?

Пошто очигледно нису желели да нам одговоре одлучили су да се праве луди па је одговор у ставри питање парафразиран на које смо тачно невладине организације мислили?

Није смешно то је наша стварност. Идемо даље: “Мислили смо конкретно на све невладине организације којима сте дотирали новац прошле године. Које су то и колико је дотирано свакој од њих?” Наставак следи када стигне одгвор.

Ознаке
ДЈБ Зрењанин

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар