Autorski tekst Vojvodina

Klek: Samodoprinos za tajne nevladine organizacije

Sredstva iz samodoprinosa su strogo namenska i mogu se koristiti samo za svrhu realizacije programa koji je bio sastavni deo odluke o referendumu za uvođenje samodoprinosa, za koji su meštani glasali. MZ “Klek” je prošle godine iz samodoprinosa najviše novaca potrošila na dotiranje nevladinih organizacija 3,6 miliona dinara od ukupno 5,5 miliona potrošenih.

Znajući da su Klečani glasali da se uvede samodoprinos za održavanje mesnog groblja, atarskih puteva, ulične rasvete, spomen parka, izgradnju igrališta i priključenje na buduću fabriku vode, uputili smo zahtev po “Zakonu o odstupnosti informacija od javnog značaja”, da nam odgovore kojim nevladinim organizacijama su dotirali sredstva?

Pošto očigledno nisu želeli da nam odgovore odlučili su da se prave ludi pa je odgovor u stavri pitanje parafraziran na koje smo tačno nevladine organizacije mislili?

Nije smešno to je naša stvarnost. Idemo dalje: “Mislili smo konkretno na sve nevladine organizacije kojima ste dotirali novac prošle godine. Koje su to i koliko je dotirano svakoj od njih?” Nastavak sledi kada stigne odgvor.

Oznake

DJB Zrenjanin

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar