Источна Србија Политика Саопштењe

10. седница Скупштине града Смедерева

Колико ће данас наша власт моћи да се бави овом скупштином и расправља о предложеним темама?

С обзиром да се јуче доста снаге изгубило на дочеку турског премијера? Изгубило се ту и доста времена, пут је био дуг и напоран, јер Београд се гради и ради. Са кулминацијом радова која се поклапа са почетком школске године, уосталом како добра грађевинска пракса и налаже.

Да не дужимо, на овом линку можете да погледате предложени дневни ред и достављени материјал.

Само за читаоце смо поново материјал вишеструко компресовали и омогућили претраживање унутар фајлова. Неко то треба да ради за плату, а неко ето и за џабе.

Ту је 12 тачака, где се прва бави конверзијом и отписом дугова.

Ту можемо да се подсетимо како је то држава заиста стала испред домаће грађевине, када је прихватала понуде страних извођача који су ценама дампирали конкуренцију, а после исту повећавали кроз рекламације и анексе уговора. А одговорност оних који су такву пројектну документацију прихватали и ревизије (коју такође ангажује држава), она не постоји наравно. У овом случају причамо о ГП Мостоградња и чувеном Жежељовом мосту који је она градила са шпанско-италијанским конзорцијумом “Азви“. И који је остао дужан нашем предузећу огроман новац.

Ту је и корекција одлуке о конверзији дуга СП Ласта А.Д. Београд који је наша власт хтела широко да опрости у целом износу, иако не може више од 80%.

Имамо затим и тачку која се бави услагашавањем са Законом о становању и одржавању зграда. Читај, добијамо сада већ чувене парт… професионалне управнике зграда који су ту да се брину о згради и станарима, па чак и да их поткажу (???) службеним лицима ако треба:

Наравно да на свакој скупштини имамо и тачке које се баве изменама и допунама програма пословања за ову, већ при крају, текућу годину:

Где морамо поменути да су ЈКП Зеленило и гробља Смедерево то већ радила у јуну ове године (8. седница).

А ЈП Смедеревска тврђава Смедерево и после ажурирања и даље доставља потпуно празне табеле за динамику запошљавања и структуре запослених (квалификације, године, стаж). Више среће можда са следећим ажурирањем програма пословања, колико већ на следећој скупштини?

Имамо и 10. тачку са финансијским извештајима јавних предузећа, која су изгледа одлична јер код неколико се планира повећање броја запослених. А поменућемо и  ЈКП Водовод, са занимљивом географијом дуговањa у нашој општини. Толико је велика разлика да се да помислити да је то нека повлашћена гласачка база?

И да ли ЈКП Водовод постаје званични дилер за набавку атомобила за наш Дом здравља, јер ово није први пут?

То би био неки резиме, наши одборници ће свакако детаљно претрести овај дневни ред.

А свакако ће бити и вређања истих у недостатку праве аргументације. Пратите нашу страницу.

ДЈБ Смедерево

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар