Beograd Politika Saopštenje

Aleksandar Šapić da raskine koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom

Dosta je bilo poziva predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da konačno raskine koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom na toj opštini, i da smeni sina Vojislava Šešelja sa mesta člana gradskog Veća.

Sin predsednika SRS, Nikola Šešelj, član je veća opštine Novi Beograd a tri odbornika radikala čine vladajuću većinu u opštini,  pa ovo imenovanje Šešeljevog sina liči na ispunjenje koalicionog dogovora i nagradu za podršku.

Jasno je da Šapić mora da se oduži radikalima kroz određena postavljenja jer kako inače objasniti da Šapić više od godinu i po dana odbija da odgovori na zahtev Dosta je bilo i objavi biografije članova veća.

Na stranici opštine Novi Beograd samo su pobrojana imena članova veća – većnika, ali ne i oblasti za koje su zaduženi. Zato imamo osnova da sumnjamo da nabrojani članovi nisu stručni već je njihov izbor deo partokratskog dogovora Šapića i radikala, odnosno namirenje stranačkih apetita.  

Javnost treba da zna šta je to kvalifikovalo sina Vojislava Šešelja i ostale članove veća opštine Novi Beograd za obavljanje tih poslova.

Kao što je DJB upozoravao pre gradskih izbora 2016, Aleksandar Šapić je, iako je obećavao suprotno, bio spreman da uđe u koaliciju sa bilo kim samo da sebi obezbedi većinu i vlast u Opštini, što je na kraju i učinio.

DJB je pre izbora tražio od Šapića da se jasno izjasni s kim je spreman da uđe u koalicuju nakon izbora. Šapić je odgovorao da pre izbora neće ni sa kim, a da će posle izbora – razmisliti. Ovakav stav jasno govori o Šapićevoj spremnosti na političku kombinatoriku, što je postizborni ulazak u koaliciju sa radikalima i potvdio.

Šapićeva saradnja sa radikalima jasan je pokazatelj da je reč o lažnoj opoziciji i signal kako bi se Šapić ponašao na predstojećim gradskim izborima. A Šapić je, podsećamo već izjavio da može da sarađuje sa SNS  nakon izbora.

Dosta je bilo neće praviti vlast sa Vučićevom SNS ni na jednom nivou, pa ni sa strankama koje sa SNS ulaze u vladajuće koalicije na nekom nivou i u javnim su ili tajnim koalicijama sa Vučićevom strankom. U svim takvim strankama vidimo samo produžene ruke i ikebane jednog centra moći. Vučić je centar korupcije u Srbiji, a SPS i Šešeljevi radikali su upravo to: njegove ikebane.

Opozicioni glasači u Beogradu čine većinu. Jedino što može ugroziti pobedu u Beogradu je defetizam, velika apstinencija i kvaziopozicija koja je spremna da sa SNS-om pravi vlast nakon izbora u Beogradu. Zbog toga, opozicioni glasači bi morali da vode računa o tome da ne glasaju za kvaziopozicione liste koje su spremne za saradnju sa SNS-om nakon izbora. Tu spadaju LDP i DSS, koji su već u koaliciji sa SNS-om na Vračaru, ali na žalost i Aleksandar Šapić.

 

Dosta je bilo

OO Novi Beograd

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ocigledno da neki “vojskovodja”rasporedjuje “vojnike”po strateski vaznim polozajima da se ne desi da upliva u prostor nezeljeni gost i raskrinka sve aktere igre koju igramo vec decenijama.”Vojnici” nose razne “uniforme” da ih stanovnistvo ne prepozna i ne dozivi kao neprijateljske [ sto oni i jesu] pa da se okrene protiv njih