VIDEO Образовање Скупштина

(ВИДЕО) Ана Стевановић – Хиперпродукција вуковаца никако не може бити добра

Као што се тиче и свих осталих чланова, ми смо поднели амандман такође да се и овај члан закона брише, зато што сматрамо да је закон страховито лош и да не постоји тај амандман којим се овај закон може поправити.

Пре него што уведете дуално образовање, ми саветујемо министру, министарству и свим осталим актерима које се баве образовањем у нашем друштву, да направе корениту реформу школства у Србији.

Ми који смо радили у образовању свесни смо да нам из основних школа долазе деца која су функционално неписмена. Међу њима, нажалост, има и оних ученика који заврше основну школу са одличним успехом. Имате вуковаца који, нажалост, дођу у средњу школу и који не знају да размишљају, који не знају да мисле иако имају одличне оцене, све петице, чак неки и Вукове дипломе, тако да у овом случају видимо да оцена није мерило знања и хиперпродукција вуковаца, одличних ученика не може никако бити добра.

Пре него што примените и уведете дуално образовање свака реформа јесте добра која је усмерена на стицање функционалног образовања наших ученика зато што уколико немамо ученике који су оспособљене да мисле, који не могу да разлуче добро од лошег, који не могу да примене оно знање о којем су учили и стекли у основној школи, ви онда немате активне грађане овог друштва.

Леонардо да Винчи је рекао да учење никада не исцрпљује ум, тако да вас ја молим да створите такву реформу где ће учење бити задовољство ученика. Траје предрасуда велика да ђаци не воле да уче. Ђаци воле да уче, али воле да уче занимљиве и квалитетне садржаје. Осавремените програме и уведите атрактивне садржаје у којима ће ђаци уживати. То ће бити суштинска реформа образовања. Без тога не можете и немојте приступати дуалном образовању. Неће бити ефикасно, неће бити добро и учиниће огромну штету нашем образованом систему, који је, већ сте и сами свесни, увелико урушен, увелико лош, иако је образовање један од круцијалних темеља не само нашег, већ и сваког осталог друштва. Хвала.

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар