Саопштењe Финансије

Притвор за министра Ненада Поповића

Доста је било тражи од тужилаштва да одреди притвор министру без портфеља Ненаду Поповићу како не би утицао на прикупљање доказа, и хитно спроведе истрагу у вези са Поповићевим сакривањем имовине вредне најмање 100 милиона долара.

Од Пореске управе Србије тражимо да спроведе унакрсну проверу имовине, због сумње да је пословањем преко офшор компаније Поповић извршио кривично дело прања новца, избегавање плаћања пореза и скривање власништва.

Увидом у јавну имовинску карту Ненада Поповића јасно је да је Поповић сакрио  имовину од Агенције за борбу против корупције. Документа до којих је дошао портал Крик а која су процурила из две агенције за офшор услуге, откривају да Поповићеви послови и имовина вреде најмање 75 милиона долара, а да је њихова тржишна вредност већа од 100 милиона. Након што је 2012. године постао потпредседник Народне скупштине, Поповић је дошао на идеју да своје богатство реорганизује кроз сложену мрежу офшор компанија коју би контролисали труст из Хонг Конга и две фирме са Острва Ман, наводи Крик.

Подсећамо да је Поповић 2005. учествовао у пљачкашкој приватизацији Минела. Поповић је купио  шест Минелових фабрика које су биле велики извозници и снабдевачи ЕПС-а.: Минел еоп, Минел трансформатори, Минел трафо, Минел фепо, Минел електроградња и Минел контактне мреже.  Неколико година касније, Поповић је заложио целокупну имовину Минела, узео кредите од банака, тај новац извукао преко офшор фирми и пустио Минел у стечај.  

Александар Вучић у својим редовима тренутно чува најмање два министра која прикривају имовину:  Вулина који још није доказао да му је “тетка из Канаде” заиста позајмила 200.000 евра за куповину стана, и сада Поповића који крије имовину у пореским рајевима.

СНС и Влада Србије представљају “сигурну кућу” за политичаре који би од јавности да сакрију вредну имовину коју су стекли у пљачки, приватизацији, намештеним тендерима и корупцији.

Александар Вучић који је 2012. дошао на власт на таласу обећања да ће решити корупцију, 24 пљачкашке приватизације и криминала –  слагао је грађане Србије. Савет за борбу против корупције на челу са Верицом Бараћ је прикупио све доказе о пљачки имовине приватизованих предузећа, али су сви предмети завршили безбедно у фиоци Александра Вучића. У тој фиоци су и пљачкашке приватизације Мишковића, Бека, Станка Суботића, као и Карића који је такође коалициони партнер СНС.

Доста је било ће, кад добије поверење грађана Србије на наредним парламентарним изборима, истражити све сумњиве послове и процесуирати одговорне за пљачкашке приватизације и корупцију.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Ovi rusofili,prvo opljackaju firme u srbiji u ovom slucaju Minel.pa kada naplate sva potrazivanja te firme od libije i rusije u,sele kapital u rusiju a domacu firmu gurnu u stecaj… /i tako postaju rusofili,da bi im Putin cuvao novac./..posle vise nista nije tesko kada imate prvi milion ili malo vise. Niko se od nasih tajkuna nije obogatio dok nije ovu siromasnu srbiju prvo opljackao

  • Pa dobro Dobrivoje, kakve veze ima to sto si rusofil sa bilo cim?

   Ja sam ziveo u Rusiji par godina, zena mi je Ruskinja, izuzetno sam vezan za njih, pa bi opet potpisao sve sto pise u ovom tekstu. Pored toga sto sam clan DJB-a, saljem i parice i KRIK-u s vremena na vreme (ne hvalim se, nego ih prosto podrzavam koliko mogu ).

   Koliko te “pro-zapadna” orijentacija cini imunim na lopovluk se najbolje vidi na Chedinom primeru.

   I Rusi i Nemci i Ameri bi te izmuzli ako im das (ne obicni ljudi, nego parazitska klasa, ko uvek), a tvoje je da se ti postavis i ne das, a ne da zamazujes ljudima oci sa sedenjem “dve, tri ili pet stolica”.

 • Mislite li da je on slucajno usao u vladu Srbije,s obzirom na velicinu njegove stranke!On i 15 clanova,verovatno rodjacki povezani i par interesnih prijatelja!To ga je preporucilo za ministra???Naravno da su ga preporucili silni milioni eura,i braca Rusi da sto vise svojih ljudi uguraju u vladu!I naravno da nece odgovarati,jer on cim je napravio tolike milione,nije ni malo glup…vec vrlo inteligentan i sposoban!Sada mogu da ga samo prozivaju,ali kaze se”psi laju…karavani prolaze”!On jedino sto ce uraditi,oticice iz ove vlade…a novac i imovinu niko mu nece dirati,normalno!Lepo je da smo to saznali,ali javice se nas vodja i objasniti…”on je sve to zaradio pre nego je usao u ovu vladu”…i THE END!Njegova je ovde poslednja…od 2012…..Uzivajte braco Srbi,hleba i igara nama treba,od ostalog boli glava…nekog i nesto drugo!!!

 • A danas objavljeno istrazivanje Faktora plus pokazuje rejting DJB ispod nivoa statisticke greske… Nesto se ne radi kako treba, a ne vidim da se ista menja u pristupu… Ne bih voleo da ovaj sajt postane novi ‘pescanik’ – koji citaju i na kome objavljuju 100ak istih ljudi.