Источна Србија Саопштењe Социјална заштита

Деца су украс света

Да су деца украс света знају генерације које су одрастале уз ове стихове Миње Суботе. Да то појединци у градској власти Зајечара не сматрају тачним схватили смо након најновијих  дешавања у граду на Тимоку. Градској власти Зајечара деца нису приоритет, а још мање их изгледа сматрају  украсом  града. Срамно и неприхватљиво. Преко деце се обрачунавају са политичким противницима, додуше из исте политичке партије.

Градска власт је одлучила да своје политичо деловање ових дана усмери на исељење „Дечијег Центра“ вођена чињеницом да  она није потписала уговор о закупу објекта у коме је он смештен на 10 година, већ претходна власт… Смешно, јер претходна власт је такође СНС власт. Да ли у потписивању оспореног  уговора нико од ове власти  није био добар, или нико довољно добар, да ли ће се како се шушка ту уселити  нека нова Телевизија па ће онда неки бити добри, или ће се ту раселити  делови пренатрпане градске управе  и даље је непознаница. Углавном  препуцавања иду преко наше деце, а бојимо се и на њихову штету.

Као разлоg за раскид уговора наводи се да се ради о комерцијалној делатности „Дечијег центра“, прети се слањем инспекције… Вашарско понашање политиканата из власти који су сами себи како се шушка, подигли коефицијенте на максимум, а дају себи за право  да држе моралне придике људима који се квалитетно баве  нашом децом.  Па наравно да и запослени у „Дечијем центру“ морају да имају надокнаду за ангажовање и рад, морају  да опреме просторије, плате грејање, струју, опрему…  верујемо да су им „коефицијенти“ много мањи него челницима градске управе. У истом дворишту, налазе се и две невладине организације којима ће локална самоуправа понудити други простор. Видећемо где ће и како та удружења бити исељена са локације у самом центру града.

Да ли разлог отказа уговора лежи  у томе да  из ове гарнитуре  градске власти   нико није  био„добар“ кроз  поменути уговор,  који је понављамо потписан на 10 година, па ће га брже боље раскинути, како би кроз неки други уговор себи обезбедили бенефите. 5е по квадрату, пијаца, хала у Котлујевцу, мост, кружни ток, стадион, гробље…  да  не набрајамо. „Дечији центар“ смета, јер ето може им се, коме требају деца, паре се броје и мандати, а деца ионако немају право гласа.

Градски одбор „Доста је Било“ сматра да је  можда овакав једнострани раскид уговора и отимање простора Дечијем Центру начин да се под изговором реновирања растерете канцеларије градске управе и других буџетских установа које више не могу да натрпају запослене и у којима више не могу да се убацују столови по канцеларијама за нове страначке упосленике. Да нам је до шале саветовали бисмо их  да  им академици из градске управе испројектују столове на спрат, како би се што више тетки, стрина, жена, очева и других рођака запослило.

Овако упозоравамо да се не шире и  не реновирају на уштрб  деце и креативних активности које су им  доступне у овом објекту. Градски одбор покрета „Доста је Било“- Зајечар, апелује на представнике  власти да почну да мисле на будућност града а не само на своју!!!

Паметном Доста!!!

Зајечарски одбор ДЈБ

 

Ознаке