Istočna Srbija Saopštenje Socijalna zaštita

Deca su ukras sveta

Da su deca ukras sveta znaju generacije koje su odrastale uz ove stihove Minje Subote. Da to pojedinci u gradskoj vlasti Zaječara ne smatraju tačnim shvatili smo nakon najnovijih  dešavanja u gradu na Timoku. Gradskoj vlasti Zaječara deca nisu prioritet, a još manje ih izgleda smatraju  ukrasom  grada. Sramno i neprihvatljivo. Preko dece se obračunavaju sa političkim protivnicima, doduše iz iste političke partije.

Gradska vlast je odlučila da svoje političo delovanje ovih dana usmeri na iseljenje „Dečijeg Centra“ vođena činjenicom da  ona nije potpisala ugovor o zakupu objekta u kome je on smešten na 10 godina, već prethodna vlast… Smešno, jer prethodna vlast je takođe SNS vlast. Da li u potpisivanju osporenog  ugovora niko od ove vlasti  nije bio dobar, ili niko dovoljno dobar, da li će se kako se šuška tu useliti  neka nova Televizija pa će onda neki biti dobri, ili će se tu raseliti  delovi prenatrpane gradske uprave  i dalje je nepoznanica. Uglavnom  prepucavanja idu preko naše dece, a bojimo se i na njihovu štetu.

Kao razlog za raskid ugovora navodi se da se radi o komercijalnoj delatnosti „Dečijeg centra“, preti se slanjem inspekcije… Vašarsko ponašanje politikanata iz vlasti koji su sami sebi kako se šuška, podigli koeficijente na maksimum, a daju sebi za pravo  da drže moralne pridike ljudima koji se kvalitetno bave  našom decom.  Pa naravno da i zaposleni u „Dečijem centru“ moraju da imaju nadoknadu za angažovanje i rad, moraju  da opreme prostorije, plate grejanje, struju, opremu…  verujemo da su im „koeficijenti“ mnogo manji nego čelnicima gradske uprave. U istom dvorištu, nalaze se i dve nevladine organizacije kojima će lokalna samouprava ponuditi drugi prostor. Videćemo gde će i kako ta udruženja biti iseljena sa lokacije u samom centru grada.

Da li razlog otkaza ugovora leži  u tome da  iz ove garniture  gradske vlasti   niko nije  bio„dobar“ kroz  pomenuti ugovor,  koji je ponavljamo potpisan na 10 godina, pa će ga brže bolje raskinuti, kako bi kroz neki drugi ugovor sebi obezbedili benefite. 5e po kvadratu, pijaca, hala u Kotlujevcu, most, kružni tok, stadion, groblje…  da  ne nabrajamo. „Dečiji centar“ smeta, jer eto može im se, kome trebaju deca, pare se broje i mandati, a deca ionako nemaju pravo glasa.

Gradski odbor „Dosta je Bilo“ smatra da je  možda ovakav jednostrani raskid ugovora i otimanje prostora Dečijem Centru način da se pod izgovorom renoviranja rasterete kancelarije gradske uprave i drugih budžetskih ustanova koje više ne mogu da natrpaju zaposlene i u kojima više ne mogu da se ubacuju stolovi po kancelarijama za nove stranačke uposlenike. Da nam je do šale savetovali bismo ih  da  im akademici iz gradske uprave isprojektuju stolove na sprat, kako bi se što više tetki, strina, žena, očeva i drugih rođaka zaposlilo.

Ovako upozoravamo da se ne šire i  ne renoviraju na uštrb  dece i kreativnih aktivnosti koje su im  dostupne u ovom objektu. Gradski odbor pokreta „Dosta je Bilo“- Zaječar, apeluje na predstavnike  vlasti da počnu da misle na budućnost grada a ne samo na svoju!!!

Pametnom Dosta!!!

Zaječarski odbor DJB

 

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar