Правосуђе Саопштењe

Првостепеном пресудом усвојена тужба Радуловића против Мире Басте

Први основни суд у Београду донео  је првостепену пресуду којом је усвојена тужба Саше Радуловића против Заједице синдиката Србије и потпредседнице Мире Баста. Тужени су у обавези да Саши Радуловићу  уплате 100.000 динара на име повреде угледа и части, 10.000 динара на име повреде права на приватност, као и да пресуду објаве у листу Политика.

Све је почело у предизборној кампањи 2016. године када је Шапићева функционерка Мира Баста јавно изнела низ неистина, повредила част, углед и право на приватност Саше Радуловића тако што је омогућила увид у детаље кривичне пријаве са све адресом становања.

Потпредседница Заједнице синдиката Србије предводила je групу наводних синдикалних активиста, који су у ствари чланови странке Александра Вулина са Савског венца. Они су 21. марта 2016. године поднели кривичну пријаву против Саше Радуловића уз „званично“ присуство портпаролке Тужилаштва.

Под будним оком Танјуга испред Палате правде, изнели су низ неистина говорећи да је Саша Радуловић хтео да преузме све стечајеве у земљи тако што би дошао на чело Коморе стечајних управника и да је као стечајни управник злоупотребио службени положај. До сада није донета ниједна правоснажна судска одлука која би потврдила ове наводе.

Осим Танјуга, јавно обраћање Мире Басте пренео је велики број штампаних и електронских медија, међу којима два са националном фреквенцијом – ТВ Пинк и ТВ Пинк 3, унапред осудивши Радуловића на 12 година затвора. То је један у низу доказа да су поменути медији саучесници политичког прогона који кулминира у изборној кампањи  у атмосфери медијског мрака, застрашивања и куповине гласова.

Неистине и извртање чињеница у вези са стечајним поступцима које је водио Саша Радуловић постале су омиљени параван иза кога власт покушава да сакрије своју корупцију, кршење закона, политичку трговину на рачун грађана и коруптивне тајне дилове.

Да је крив макар и за једну од многих оптужби које готово свакодневно долазе од СНС-а и његових сателита, Саша Радуловић би одавно би био процесуиран.

Саша Радуловић је поносан на све што је радио у стечајевима које је водио, јер је радио у интересу поверилаца и запослених против “бизмисмена” са политичким везама и корумпираних државних службеника и агенција који су покушавали да разграбе преосталу имовину.

У прилогу:

Пресуда Првог основног суда у Београду

images

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • U poslednje vreme razmišljam samo o jednoj stvari – kako u medije?
    I šta se to dešava od predsedničkih izbora do danas, ne možete više ni na N1, nema vas ni na KTV, ne zove vas ni Teša u Balkan Info… Sinoć gledam “Bez cenzure” na KTV, gostovali ste tamo ranije više puta ali niednom od predsedničkih izbora, sinoć emisija, dijalog o Kosovu, gosti Šarović, Miša Vacić, Milica Zavetnica i neki lik iz LSV-a?!? Pazite… Da su Vacić i Zavetnici eminentniji gosti od vas? Pre toga bili Borko Stefanović, Vukadinović i tako neke vanparlamentarne stranke, pa opet neki radikal itd., na N1 gostuju Čeda i ovi njegovi iz LDP-a (jako “bitni” likovi), demokrate, Janković bio već tri puta od izbora ako ne i više, čak i Boška su zvali dva puta, on koji je takođe konstantno pod blokadom, čak se smiluju i u Upitnik da ga pozovu… Ovakav mrak ne sećam se da je bio od izbora 2016. do predsedničkih, tj. znam da nije bio.Gostovali ste u svim pomenutim medijima.Kapiram je taktika da vas gurnu u zaborav, evo i iz Skupštine vas izbacuju ali morate reagovati nekako.Dok se mediji ne otvore ništa od svega što radite.U Skupštini ste dobri ali to nije dovoljno jer malo građana to gleda a mediji ne prenose, tj. prenose ali ne ono što bi trebalo I kako bi trebalo, to znate i sami, već ste pisali o tome.Dakle, po meni sada je zadatak broj 1, mediji, mediji i samo mediji.Rešavajte to pod hitno.To je sada jedini problem.Sve ostalo po strani.Izbori su blizu.Ovo više nije ni cenzura kao što je bila od 2014. do 2017., ovo je nešto neverovatno, ovo je gore od cenzure, ako može to tako da se meri.Nećete uzeti ni 3% na izborima.Neki ni ne znaju za vas, neki vas zaboravljaju.Ako ništa platite negde termin.Izgleda da ne može drugačije.Ne znam šta drugo, osnujte neke svoje novine, ne bukvalno pod vašim imenom već one koje će prenositi vase stavove i program, to je mislim dovoljno, ne treba vam reklamiranje, samo ono osnovno da dođe do ljudi.Nije baš najsrećniji način ali ne znam kako drugačije a bez medija odoste debelo ispod cenzusa… Pišite bar tim lokalnim televizijama da hoćete da gostujete.Svi se negde pojave, SVI, čak i Dveri, bar jednom-dvaput ih puste negde, vi ste imali 0 gostovanja od aprila do danas.Nadam se da shvatate ozbiljnost situacije, ne čekajte izbore, nestaćete sa političke scene…

    • Deluje kao da se formira ono što se formiralo i pred Tadićev pad, “nova” opcija svesrdno podržana od medija. Tako su Nikolić i Vučić na sve strane gostovali imajući odjednom široko otvorena vrata i na medijima koji su ih do juče satanizovali. Ko nije deo tih implicitnih dilova, ostavljaju ga po strani.

    • Nije mi prijatno al moram da priznam da je ova konstatacija tačna (da ništa od rada ako ne dođe do medija; ni od vrata do vrata neće mnogo pomoći mada je SNS to uspeo u vreme kada su mediji bili zatvoreni za njih, premda ne ovoliko kao prema DJB), kao i apel (da mora da ovo bude zadatak broj 1). Samo da dodam. Neki mediji su “mediji” i sve je već rečeno o razlozima zašto DJB neće ni u snu da primiriše njima (niti želi). Ali ima i onih koji nisu baš “režimski blatoidi” već ne zovu DJB zato što se valjda solidarišu sa kolegama/”kolegama” iz ovih kuća koje DJB ne tretira kao medijske. Znam, debilno je solidarisati se sa očiglednim plaćenicima SNS-a, ali eto, čisto dodajem da neki imaju i ovaj razlog.
      Srećno nam bilo!

    • Sve potpisujem,sve je na mestu.
      Iskreno i mene zabrinjava manjak pojavljivanja bilo koga iz DJB bilo gde u vestima ili emisijama.
      Ne secam se kada sam zadnji put video nekoga da gostuje u bilo kojoj emisiji,a verujem da mnogi koji prate rad DJB-a iscekuju tako nesto.

    • Počeli su pomalo da ih pominju i počeli su da ih objavljuju u Danasu. Jučerašnje novine-levo Stevanović,Obradović i Beli,desno Lečić i Jokanović.Ok.Ćutim da ih ne ureknem,jer ovi odmah pojačaju pritisak