Војводина Саопштењe

Мањак градских „октана“

Међу локалним вестима ових дана била је и она о додели новца по конкурсу НИС-а „Заједници заједно“, где је Кикинди опредељено укупно 17 милиона динара.

Одабир пројеката које НИС ове године финансира веома је симптоматичан. Сва удружења и организације које су желеле да конкуришу за добијање новца за различите манифестације и програмске активности у старту су елиминисане, и то због „измене концепта“ конкурса, па су средства у Кикинди, поред Народног позоришта (по одлуци комисије у којој, поред представника НИС-а, има и представника локалне самоуправе) добиле само поједине месне заједнице, као и ПУ Драгољуб Удицки. Другим речима, то што треба локална власт да инвестира у оквиру својих редовних послова и обавеза, сада се покрива парама НИС-а. Иначе, у осталим градовима и општинама којима НИС додељује средства на конкурсу, одабрани су и пројекти различитих удружења. Намеће се питање, да ли су кикиндска удружења била упозната са новим концептом конкурса, који налаже да НИС неће финансирати манифестације и програмске активности и да ли су уопште конкурисали неким другим пројектима.

Од одобрених пројеката посебно се издвојио онај којим је конкурисало Народно позориште, и то, за изградњу чувеног фоајеа, коју је градоначелник Павле Марков најавио пре годину и по дана на конференцији за медије у јеку предизборне кампање. Он је тада рекао да ће за овај посао бити утрошено нешто мање од 20 милиона динара, које је наводно покрајина издвојила. Како видимо из резултата актуелног НИС-овог конкурса, Народном позоришту сада је опредељено за исти посао 5 милиона динара.
Шта се у међувремену догодило, па покрајина не финансира овај посао и зашто је пре годину и по дана вредност радова била 20, а сада је свега 5 милиона динара?

Тражимо да власт прекине са лажним обећањима и обмањивањем Кикинђана, те да вођење града препусти стручнијим људима, чији лични интерес неће бити изнад интереса свих грађана.

Властодршце би ваљало подсећати да неће вечно бити на руководећим позицијама, као и да већ на неким наредним изборима може победити неко ко ће, увидом у сву локалну документацију ући у траг сумњивим радњама, како би се санкционисали они који нису одговорно радили свој посао.

Градски одбор „Доста је било“ Кикинда

Ознаке
ДЈБ Кикинда

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар