Политика Привреда Саопштењe

Вучићева борба против корупције – изневeрена очекивања

Председник Србије и бивши премијер Александар Вучић наставља да обмањује грађане, штити безакоње и брани своје корумпиране министре. Вучић је центар криминала и корупције и то је доказао у више наврата. Држава је опљачкана, грађани осиромашени а до сада нико није одговарао за то.

Подсетимо, у предизборним активностима 2012. и 2014. године власт је обећала бескомпромисну борбу и обрачун са корупцијом, а председник Владе обећао је доношење Закона о пореклу имовине. Уследила је фарса у виду хапшења Мишковића, а вољом Александра Вучића закон никада није донет. Вучић је и у августу 2016. обећао закон до краја те године, што се наравно није догодило.

Бившим и садашњим носиоцима политичких и јавних функција и другим високим државним службеницима није у интересу доношење Закона о пореклу имовине јер би  дошли би под удар закона због поседовања имовине чије порекло не могу да докажу. Није им у интересу да доносе закон против самих себе и против оних које штите.

Исту судбину доживела су и остала Вучићева обећања – да ће решити 24 спорне приватизације, укинути страначко запошљавање, забранити двоструке и троструке функције у државним органима, агенцијама и надзорним одборима и друге мере којима је замајавао грађане убеђујући их да је борац против корупције.

Александар Вучић је лажни борац против корупције. Он је злоупотребио све оно што је Верица Бараћ радила, лажно се представио као неко ко ће процесуирати 24 спорне пљачкашке приватизације. То се наравно, и на жалост, не дешава и неће десити.Верица Бараћ је за све пљачке прикупила доказе, али су они завршили у фиоци Александра Вучића.

Уз сваку пљачкашку приватизацију иду и офшор фирме на разним егзотичним дестинацијама. Најскорији пример је министар без портфеља Ненад Поповић. Поповић  је учествовао у пљачкашкој приватизацији Минела за време претходне власт, наставио са финансијским малверзацијама а Вучић га као коалиционог партнера и министра рекетира. Исто важи и за Александра Вулина који не може да докаже одакле му 200.000 евра за куповину стана, а тужилаштво ништа не ради по том питању.

У свакој нормалној држави надлежне институције би спровеле ванредну контролу у случају Вулина и Поповића и осталих политичких и јавних функционера за које се основано сумња да су извршили кривично дело прања новца, избегавање плаћања пореза и скривање власништва.

Поповић је купио шест Минелових фабрика које су биле велики извозници и снабдевачи ЕПС-а, а неколико година касније  заложио је целокупну имовину Минела, узео кредите од банака, тај новац извукао преко офшор фирми и пустио Минел у стечај.

Саша Радуловић је радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације, укључујући и Минел, борио се против корупције заједно са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић. У стечајним поступцима спашавао је државну имовину и подносио кривичне пријаве против свих који су пљачкали земљу, укључујући и пријаве у предмету Вршачки виногради, у којој се помињу и брат Александра Вучића и брат Синише Малог. Поднео је пријаву и против Синише Малог и директорке Фонда за развој за злоупотребе у вези са кредитима Фонда за развој, као и пријаву против челника СИЕПА и Млађана Динкића.

Током истраге тужилаштва и полиције је пронађено све што је тврдила Верица Бараћ, међутим сви докази  је завршили су у фиоци Александра Вучића.

Радуловић је пет месеци био министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку Александра и Андреја Вучића, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Влада Србије и СНС штите политичаре и бизнисмене који су своју имовину стекли у пљачкашкој приватизацији, корупцији и намештеним тендерима.

Када добије поверење грађана на изборима ДЈБ ће раскринкати све пљачкашке приватизације, спровести истрагу и процесуирати одговорне. Објавићемо све тајне уговоре које је потписала бивша и садашња власт.  ДЈБ ће пописати и проценити сву државну имовину, донети Закон о пореклу имовине и на тај начин стати на пут корупцији.

Повезани текстови:

http://dostajebilo.rs/radulovic-podneo-tuzbu-protiv-snp-nenada-popovica/

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ово су основне чињенице које би требало да зна сваки пунолетни становник Србије. Нажалост, медији упорно избегавају баш ове теме. Када би већина људи хтела да буде боље, лако би на изборима оборили Вучића и сваку комбинацију која би наставила овај Вучићев посао. Али, већина у Србији не жели себи боље. Влада менталитет (резоновање, начин мишљења и закључивања, навике) који је настајао под Турцима и за време Тита. Срби не желе да буду слободни и развијени, јер то подразумева одговорност.
    Зато школовани и добри млади људи беже из Србије, а овде остаје беда, незнање и напаћен живот.
    Зато, гласачи! Пробудите се!

  • Dobar tekst! Još jedan od onih koje bih stavila na flajer.
    Ovi stariji glasači uglavnom misle da treba cela opozicija da nastupi jedinstveno.
    Ako je to jedina opcija za pobedu,molim vas samo da ne odustajete od svojih crvenih linija i ako bi mogao neki jači kandidat za gradonačelnika,bez obzira što se na ovim izborima ne bira gradonačelnik. Bolji od Đilasa.Da nema repove.
    Većina te repove ne vidi ili ne želi da ih vidi,ali ima i nas koji ih vidimo i ne možemo da ih ignorišemo

  • Sta je to pokojna Verica Barac otkrila u spornim privatizacijama ,a da mi to neznamo. Da nije mozda otkrila da su se drzavna preduzec privatizovala BEZ PARA. Da nije mozda otkrila kako su stecajni direktori u toku stecanjog statusa preduzeca aktivirali prvih 50 % osnivackog kapitala u pokusaju ozivljavanja proizvodnje-trgovine istavljanja preduzeca na zdrave osnove,a kada ni to nije uspelo aktivirali su zajednio sa bankarima i onih preostalih 50 %. To se zove burazerska privatizacija. . Gde su zavrsili dolari.

    DOSTA JE BILO,istraga je u toku.