Политика Саопштењe

Формиран нови градски одбор у Панчеву

Градски одбор „Доста је било – Панчево“ је на седници одржаној 03.10.2017 већином гласова чланова одбора донео одлуку да од Главног одбора ДЈБ тражи распуштање одбора и формирање новог одбора који ће без опструкција наставити да води локалну политику ДЈБ у Панчeву. Након разматрања захтева, Главни одбор странке “Доста је било” је на седници одржаној у Београду 03.11.2017.године усвојио овај предлог.

Два бивша члана одбора, Никола Ћебић и Жарко Јелисавчић, који су уједно одборници у Скупштини града Панчева изабрани на листи “Доста је било – Саша Радуловић”, су месецима уназад опструисали рад одбора, нису поштовали одлука одбора. Због непоштовања принципа и правила ДЈБ, већина чланова панчевачог одбора ДЈБ је одлучила да их искључи, али су због важности одлуке, за ову своју одлуку тражили потврду Главног одбора и понудили и своја разрешења кроз захтев за распуштање одбора и формирање новог.

Једно од правила ДЈБ је да супружници, кумови, блиски рођаћи не могу заједно да буду одборници. Тиме се избегава непотизам у странци. Како је веома тешко наговорити људе да уђу у политику, поготово жене, на листама за локалне изборе ДЈБ у априлу прошле године, било је и супружника уз договор да ће супружник који попуњава листу поднети оставке уколико обоје буду изабрани у скупштину. То правило је поштовано у свих 20 општина и градова у којима је ДЈБ успео да уђе у скупштину општине осим у Панчеву.

Због одбијања супружника Душице и Дејана Јовановића да једно од њих поднесе оставку, после низа разговора и дисциплинског поступка, панчевачки одбор ДЈБ их је искључио у мају ове године. Душица Јовановић није ниједном говорила на скупштини Панчева и тако практично добија новац од грађана Панчева за политички нерад. И поред искључења, два супружника су формално остали у одборничкој групи ДЈБ и одбили су да из ње иступе. Панчевачки одбор ДЈБ је тражио од Николе Ћебића и Жаркa Јелисавчића да се расформира одборничка група, што су они одбили и престали да долазе на седнице панчевачког одбора.

Одбор ДЈБ Панчево, од бивших чланова одбора очекује враћање мандата које је освојила листа групе грађана „Доста је било-Саша Радуловић“. Политику „Доста је било“ у локалном парламенту заступа одборник Ђерфи Шандор, који је уједно и председник панчевачког одбора, који ће изласком из раније формиране одборничке групе направити крајњу дистанцу од бивших чланова.

ДЈБ је млада организација. И код нас су се поткрали чланови којима је лични интерес важнији од друштвеног и који су зарад новца који добијају од грађана Панчева, спремни да забораве на обећања која су дали грађанима који су поклонили поверење листи “Доста је било – Саша Радуловић”. Извињавамо се грађанима Панчева зато што нисмо успели да се у потпуности заштитимо од прелетача. Али покрет ДЈБ јача. Имамо преко 80 одбора у целој Србији, преко 60 канцеларија, са преко 5000 чланова. Овим искључењем одборника доказујемо да нећемо да трпимо непотизам у сопственим редовима, па и по цену губљења одборника. ДЈБ једини жели промене и остаћемо верни својим принципима и борби против партијског паразитског система који убија Србију.

Ознаке

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар