Правосуђе Саопштењe

Радуловић поднео тужбу против СНП Ненада Поповића

Саша Радуловић поднео је данас тужбу против Српске народне партије Ненада Поповића поводом неистина и увредљивих квалификација изнетих у јучерашњем саопштењу СНП.

По већ виђеном рецепту, Вучићеви корумпирани министри се ‘’бране’’ саопштењем у ком износе лажи и клевете на рачун Саше Радуловића, а које одмах преносе Пинк и Информер. Нема разлике између саопштења странке Александра Вулина и Ненада Поповића, а против Вулиновог Покрета социјалиста ДЈБ је раније поднео две тужбе.

Наиме, СНП се огласио пошто је ДЈБ затражио од тужилаштва да затражи притвор за министра без портфеља Ненада Поповића како не би утицао на прикупљање доказа, и хитно спроведе истрагу у вези са Поповићевим сакривањем имовине вредне најмање 100 милиона долара.

Увидом у имовинску карту јасно је да је Поповић сакрио имовину од Агенције за борбу против корупције.

Радуловић је  је поднео тужбу због следећих неистинитих тврдњи изнетих у саопштењу СНП:

–    да је Саша Радуловић  вршио „злоупотребе као стечајни управник предузећа БИП 2014. године“;  

–   да је „Радуловић као стечајни управник БИП-а ангажовао удружење „Пронет“ да запосленима у овом предузећу пружа експертске услуге из области „целоживотног учења“, такозваног „лајф-коучинга“;

–    да је „БИП је за ове услуге платио Пронету више од 1,3 милиона динара иако је у том тренутку ово предузеће већ било у огромним губицима“;

–    да је човек „фалсификоване биографије за којег је доказано да у Сједињеним Америчким Државама дугује на име пореза више од милион долара“;

–    да је „утајивач пореза и лажни борац за права грађана“.

Радуловић није фалсификовао своју биографију. Никада у свом животу није злоупотребио службени положај. Нити је утајио порез у САД, нити је кривично осуђиван, нити се против њега тренутно воде кривични поступци.

Саша Радуловић никада није био стечајни управник у приведном друштву БИП а.д. Београд, нити је ангажовао удружење „Пронет“ да запосленима у наведеном предузећу пружа било какве услуге.

Међутим, учествовао је у истрази 24 пљачкашке приватизације укључујући и Минел, где је доказао све оно чега се Ненад Поповић плаши. Сви докази пљачке налазе се у тужилаштву које годинама не ради свој посао. Земља опљачкана и осиромашена а до сада нико није одговарао за то.

Подсетимо, Ненад Поповић је 2005. учествовао у пљачкашкој приватизацији Минела. Поповић је купио шест Минелових фабрика које су биле велики извозници и снабдевачи ЕПС-а. Неколико година касније, Поповић је заложио целокупну имовину Минела, узео кредите од банака, тај новац извукао преко офшор фирми и пустио Минел у стечај.

Тужилаштво и полиција су знали где је новац. Међутим, случај je завршио у фиоци Александра Вучића. На исти начин, у фиоци Александра Вућића завршиле су све пљачкашке приватизације.

Када добије поверење грађана на изборима ДЈБ ће раскринкати све пљачкашке приватизације, спровести истрагу и процесуирати одговорне. Први потез у Скупштини биће Закон о пореклу имовине. Неосновано богаћење је кривично дело и грађани заслужују да знају ко их је и колико опљачкао.

Повезани текстови:

Притвор за министра Ненада Поповића

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “Kada dobije poverenje građana na izborima DJB će raskrinkati sve pljačkaške privatizacije, sprovesti istragu i procesuirati odgovorne. Prvi potez u Skupštini biće Zakon o poreklu imovine.”
    Možda pre toga reforma pravosuđa, kako bi ZOPI i uopšte borba protiv korupcije imali smisla?

  • U toku je odugovlacenje sa prvim rezultatima konkursa Inovacionog fonda (Popovicevo ministarstvo http://www.inovacionifond.rs ) za dodeljivanje EU sredstava za razvoj inovativnih kompanija. Sa sajta fonda je uklonjena strana sa sastavom ekspertske komisije koja ima glavnu rec u proceni i izboru projekata i koja je predhodno bila sastavljena od zaista uglednih medjunarodnih clanova.

  • Već smo se, imam utisak, već navikli na ove lopove. Prosto je neverovatno da je ovaj narod definitino u velikom problemu, pre svega intelektualnom. Srbi ne znaju politiku, a kad je o njoj reč najčešće lupaju gluposti.
    Ja se divim DJB na takvoj borbi, za istinu. Nastavite tko imate moju podršku.

  • Tako Radulovicu. Privatizacija srpskih drzavnih “propalih”predueca . Kome i zasto treba “propalo”drzavno preduzece. Sta ima vredno u “propalom” drzavnom preduzecu. Ko je mogao u Srbiji da kupi-privatizuje drzavno preduece,odakle pare,kada svi znamo da je dozivotni predsednik bivse Jugoslavije Josip Broz Tito za svoje radno mesto predsednika SFR Jugoslavije primao MESECNU PLATU i svi oztali ispod njega radili su za mesecnu platu. ODAKLE IM PARE ZA PRIVATIZACIJE. Sta je vredno u propalom preduzecu. Mislim da je to OSNIVACKI KAPITAL,a mozda i gresim. Bice da je tako nagrecao 100.0000.0000,oo $
    Boze kolika cifra.

    Radulovicu,DOSTA JE BILO !