Pravosuđe Saopštenje

Radulović podneo tužbu protiv SNP Nenada Popovića

Saša Radulović podneo je danas tužbu protiv Srpske narodne partije Nenada Popovića povodom neistina i uvredljivih kvalifikacija iznetih u jučerašnjem saopštenju SNP.

Po već viđenom receptu, Vučićevi korumpirani ministri se ‘’brane’’ saopštenjem u kom iznose laži i klevete na račun Saše Radulovića, a koje odmah prenose Pink i Informer. Nema razlike između saopštenja stranke Aleksandra Vulina i Nenada Popovića, a protiv Vulinovog Pokreta socijalista DJB je ranije podneo dve tužbe.

Naime, SNP se oglasio pošto je DJB zatražio od tužilaštva da zatraži pritvor za ministra bez portfelja Nenada Popovića kako ne bi uticao na prikupljanje dokaza, i hitno sprovede istragu u vezi sa Popovićevim sakrivanjem imovine vredne najmanje 100 miliona dolara.

Uvidom u imovinsku kartu jasno je da je Popović sakrio imovinu od Agencije za borbu protiv korupcije.

Radulović je  je podneo tužbu zbog sledećih neistinitih tvrdnji iznetih u saopštenju SNP:

–    da je Saša Radulović  vršio „zloupotrebe kao stečajni upravnik preduzeća BIP 2014. godine“;  

–   da je „Radulović kao stečajni upravnik BIP-a angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u ovom preduzeću pruža ekspertske usluge iz oblasti „celoživotnog učenja“, takozvanog „lajf-koučinga“;

–    da je „BIP je za ove usluge platio Pronetu više od 1,3 miliona dinara iako je u tom trenutku ovo preduzeće već bilo u ogromnim gubicima“;

–    da je čovek „falsifikovane biografije za kojeg je dokazano da u Sjedinjenim Američkim Državama duguje na ime poreza više od milion dolara“;

–    da je „utajivač poreza i lažni borac za prava građana“.

Radulović nije falsifikovao svoju biografiju. Nikada u svom životu nije zloupotrebio službeni položaj. Niti je utajio porez u SAD, niti je krivično osuđivan, niti se protiv njega trenutno vode krivični postupci.

Saša Radulović nikada nije bio stečajni upravnik u privednom društvu BIP a.d. Beograd, niti je angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u navedenom preduzeću pruža bilo kakve usluge.

Međutim, učestvovao je u istrazi 24 pljačkaške privatizacije uključujući i Minel, gde je dokazao sve ono čega se Nenad Popović plaši. Svi dokazi pljačke nalaze se u tužilaštvu koje godinama ne radi svoj posao. Zemlja opljačkana i osiromašena a do sada niko nije odgovarao za to.

Podsetimo, Nenad Popović je 2005. učestvovao u pljačkaškoj privatizaciji Minela. Popović je kupio šest Minelovih fabrika koje su bile veliki izvoznici i snabdevači EPS-a. Nekoliko godina kasnije, Popović je založio celokupnu imovinu Minela, uzeo kredite od banaka, taj novac izvukao preko ofšor firmi i pustio Minel u stečaj.

Tužilaštvo i policija su znali gde je novac. Međutim, slučaj je završio u fioci Aleksandra Vučića. Na isti način, u fioci Aleksandra Vućića završile su sve pljačkaške privatizacije.

Kada dobije poverenje građana na izborima DJB će raskrinkati sve pljačkaške privatizacije, sprovesti istragu i procesuirati odgovorne. Prvi potez u Skupštini biće Zakon o poreklu imovine. Neosnovano bogaćenje je krivično delo i građani zaslužuju da znaju ko ih je i koliko opljačkao.

Povezani tekstovi:

Pritvor za ministra Nenada Popovića

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Jos jednom bravo! Na razne nacine pokusavaju da vas diskredituju, mediji vas u potpunosti ignorisu, ali ima i nas koji visoko cenimo i vrednujemo to sto radite. Puna podrska.

  • “Kada dobije poverenje građana na izborima DJB će raskrinkati sve pljačkaške privatizacije, sprovesti istragu i procesuirati odgovorne. Prvi potez u Skupštini biće Zakon o poreklu imovine.”
    Možda pre toga reforma pravosuđa, kako bi ZOPI i uopšte borba protiv korupcije imali smisla?

  • U toku je odugovlacenje sa prvim rezultatima konkursa Inovacionog fonda (Popovicevo ministarstvo http://www.inovacionifond.rs ) za dodeljivanje EU sredstava za razvoj inovativnih kompanija. Sa sajta fonda je uklonjena strana sa sastavom ekspertske komisije koja ima glavnu rec u proceni i izboru projekata i koja je predhodno bila sastavljena od zaista uglednih medjunarodnih clanova.

  • Već smo se, imam utisak, već navikli na ove lopove. Prosto je neverovatno da je ovaj narod definitino u velikom problemu, pre svega intelektualnom. Srbi ne znaju politiku, a kad je o njoj reč najčešće lupaju gluposti.
    Ja se divim DJB na takvoj borbi, za istinu. Nastavite tko imate moju podršku.

  • Tako Radulovicu. Privatizacija srpskih drzavnih “propalih”predueca . Kome i zasto treba “propalo”drzavno preduzece. Sta ima vredno u “propalom” drzavnom preduzecu. Ko je mogao u Srbiji da kupi-privatizuje drzavno preduece,odakle pare,kada svi znamo da je dozivotni predsednik bivse Jugoslavije Josip Broz Tito za svoje radno mesto predsednika SFR Jugoslavije primao MESECNU PLATU i svi oztali ispod njega radili su za mesecnu platu. ODAKLE IM PARE ZA PRIVATIZACIJE. Sta je vredno u propalom preduzecu. Mislim da je to OSNIVACKI KAPITAL,a mozda i gresim. Bice da je tako nagrecao 100.0000.0000,oo $
    Boze kolika cifra.

    Radulovicu,DOSTA JE BILO !