Politika Saopštenje

Formiran novi gradski odbor u Pančevu

Gradski odbor „Dosta je bilo – Pančevo“ je na sednici održanoj 03.10.2017 većinom glasova članova odbora doneo odluku da od Glavnog odbora DJB traži raspuštanje odbora i formiranje novog odbora koji će bez opstrukcija nastaviti da vodi lokalnu politiku DJB u Pančevu. Nakon razmatranja zahteva, Glavni odbor stranke “Dosta je bilo” je na sednici održanoj u Beogradu 03.11.2017.godine usvojio ovaj predlog.

Dva bivša člana odbora, Nikola Ćebić i Žarko Jelisavčić, koji su ujedno odbornici u Skupštini grada Pančeva izabrani na listi “Dosta je bilo – Saša Radulović”, su mesecima unazad opstruisali rad odbora, nisu poštovali odluka odbora. Zbog nepoštovanja principa i pravila DJB, većina članova pančevačog odbora DJB je odlučila da ih isključi, ali su zbog važnosti odluke, za ovu svoju odluku tražili potvrdu Glavnog odbora i ponudili i svoja razrešenja kroz zahtev za raspuštanje odbora i formiranje novog.

Jedno od pravila DJB je da supružnici, kumovi, bliski rođaći ne mogu zajedno da budu odbornici. Time se izbegava nepotizam u stranci. Kako je veoma teško nagovoriti ljude da uđu u politiku, pogotovo žene, na listama za lokalne izbore DJB u aprilu prošle godine, bilo je i supružnika uz dogovor da će supružnik koji popunjava listu podneti ostavke ukoliko oboje budu izabrani u skupštinu. To pravilo je poštovano u svih 20 opština i gradova u kojima je DJB uspeo da uđe u skupštinu opštine osim u Pančevu.

Zbog odbijanja supružnika Dušice i Dejana Jovanovića da jedno od njih podnese ostavku, posle niza razgovora i disciplinskog postupka, pančevački odbor DJB ih je isključio u maju ove godine. Dušica Jovanović nije nijednom govorila na skupštini Pančeva i tako praktično dobija novac od građana Pančeva za politički nerad. I pored isključenja, dva supružnika su formalno ostali u odborničkoj grupi DJB i odbili su da iz nje istupe. Pančevački odbor DJB je tražio od Nikole Ćebića i Žarka Jelisavčića da se rasformira odbornička grupa, što su oni odbili i prestali da dolaze na sednice pančevačkog odbora.

Odbor DJB Pančevo, od bivših članova odbora očekuje vraćanje mandata koje je osvojila lista grupe građana „Dosta je bilo-Saša Radulović“. Politiku „Dosta je bilo“ u lokalnom parlamentu zastupa odbornik Đerfi Šandor, koji je ujedno i predsednik pančevačkog odbora, koji će izlaskom iz ranije formirane odborničke grupe napraviti krajnju distancu od bivših članova.

DJB je mlada organizacija. I kod nas su se potkrali članovi kojima je lični interes važniji od društvenog i koji su zarad novca koji dobijaju od građana Pančeva, spremni da zaborave na obećanja koja su dali građanima koji su poklonili poverenje listi “Dosta je bilo – Saša Radulović”. Izvinjavamo se građanima Pančeva zato što nismo uspeli da se u potpunosti zaštitimo od preletača. Ali pokret DJB jača. Imamo preko 80 odbora u celoj Srbiji, preko 60 kancelarija, sa preko 5000 članova. Ovim isključenjem odbornika dokazujemo da nećemo da trpimo nepotizam u sopstvenim redovima, pa i po cenu gubljenja odbornika. DJB jedini želi promene i ostaćemo verni svojim principima i borbi protiv partijskog parazitskog sistema koji ubija Srbiju.

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar