Политика Реаговање Шумадија

Ко, колико и зашто воли СНС у Крагујевцу и зашто градоначелник Крагујевца не воли сопствену партију?

И Крагујевчани воле СНС и то, у потпуно истој мери као што ову партију воле њени следбеници из других крајева Србије. Ту своју љубав, Крагујевчани су показали током председничких избора. Мера љубави према СНС-у и њеном председнику, Крагујевчане је коштала преко 50 хиљада евра.

Њих 156-оро издвојило је из “свог” или нечијег “џепа” тачно по 40.000 динара. Међутим, џепови тих наших суграђана нису исте дубине. Без обзира на то, потпуно исту суму новца СНС-у уплатили су и истакнути градски функционери, као и секретарице запослене у згради Градске управе, па чак и привредници који у склопу своје делатности, обављају различите послове за потребе градских служби. Међу таквим привредницима је и некадашњи полицијски инспектор, а сада власник фирме која се брине за безбедност различитих догађаја и манифестација које организује Скупштина града. Очигледно је да је неколицина крагујевачких предузетника имала “оштар” предузетнички њух и проценила да је сума од 40.000 динара одлична инвестиција.

Неки су за извршење уплате очигледно већ добили одговарајућу надокнаду. Међу грађанима са списка Агенције за борбу против корупције је и актуелни програмски директор Радио Телевизије Крагујевац, која би требало објективно да информише грађане, макар док се плате запослених у овој медијској кући исплаћују о трошку грађана. Пре функције програмског директора овај симпатизер СНС-а је био запослен на једној бензинској пумпи у Крагујевцу.

Међу донаторима СНС-а има и најновијих сарадника РТК-а који су такође на рачун грађана добили шансу да се баве “новинарством”, у медију из којег је већина дугогодишњих новинара отишла због потребе смањења броја запослених.

До скоро први човек Хитне помоћи, такође дели исту количину љубави према СНС-у са својим појединим суграђанима. То ипак није сачувало његову позицију на челу Хитне службе. Против његовог поновног постављења на место директора током протеклог периода запослени у Хитној су више пута протестовали, указујући на малверзације за које тврде да је одговоран управо тадашњи први човек Хитне. Да ли ће се и његова љубав кад тад “исплатити” остаје да се види?

Када смо већ код челних људи појединих установа, упада у очи и то да директор Завода за збрињавање одраслих “Мале пчелице”, такође воли СНС, у истом степену као и остали.

Оно што остаје енигма, јесте зашто на списку нема нашег уваженог градоначелника? Да ли је могуће да његове секретарице воле СНС много више од њега самог, тј. у најмању руку 40.000 пута више?

За разлику од њега, први човек Скупштине града, такође воли СНС, ни мање ни више, већ као и сви остали, наведени у списку Агенције.

Списак обилује и именима запослених у јавним градским предузећима, који су желећи да остану анонимни, са нама поделили појединости везане за спорне уплате. Према њиховим речима, сазнали смо (и о томе већ писали), да су новац и инструкције за уплату добили од својих надлежних.

Имајући у виду степен заплашености бројних појединаца који су у овим поступцима учествовали, позивамо наше суграђане да о овој појави дају свој лични суд. Покрет “Доста је било” још једном као најодговорнију адресу позива Тужилаштво да реагује и од тога нећемо одустати.

У супротном, СНС која очигледно нема никакву дозу морала и достојанствености, ће наставити да грађане ставља у незавидну позицију и да их увлачи у своје прљаве игре.

Као људи од достојанства и поштења, питамо се како се сваки од тих појединаца, осећао, дубоко у себи, када је по нечијем налогу, уплатио нечији новац, стављајући свој потпис на уплатницу.

Питамо се и шта је следеће? Одговорност на суду за организаторе ове акције или гурање приче под тепих, испод којег одавно више нема довољно места?
Или још горе, ангажовање грађана за друге законом недозвољене радње?

Уколико овакви поступци не буду санкционисани, систем јасно отвара врата криминализацији друштва, не бирајући средства, ни методе.

Доста је било Крагујевац
Пресс служба ДЈБ Крагујевац

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар