Bezbednost Saopštenje

Vučić kao počeo da poštuje Ustav – Lažni doktor novi koordinator službi bezbednosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da posle tri godine počne da poštuje zakon i Ustav Srbije i napusti mesto šefa biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Nema, međutim, razloga za zadovoljstvo jer je na to važnu funkciju koja se stara o nacionalnoj bezbednosti i koordiniše službe bezbednosti, Vučić imenovao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Ministar policije Stefanović nije bio sposoban da reši slučaj Savamala, niti pokušaj atentata na Vučića u Jajincima, a kamoli da se sada brine o izvršenju zaključaka Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vređanje građana Srbije se nastavlja: prvo je na mesto direktora BIA Vučić postavio Bratislava Gašića, koji u ovoj agenciji može samo da lepi pločice. A sada za šefa biroa za koordinaciju službi bezbednosti postavlja plagijatora Stefanovića, verovatno da stvarno doktorira pošto je aktuelni doktorat prepisao.

Ne samo da je postavljen Stefanović koji nema stručne kvalifikacije za ovo mesto, već je suprotno zakonu postavljen stanački funkcioner što predstavlja dalje učvršćivanje Vučićeve partijske države, zloupotrebu bezbednosnih službi i unižavanje institucija iz sistema nacionalne bezbednosti.

Podsećamo da je Vučić, najpre kao premijer, a onda i kao predsednik Srbije na mestu šefa biroa za koordinaciju službi bezbednosti, tri godine kršio Ustav Srbije i zakon o osnovama sistema službi bezbednosti.

Naime, premijer i predsednik Srbije su članovi Saveta za nacionalnu bezbednost, dok se sekretar Saveta koji obavlja i poslove šefa biroa za kooridinaciju rada službi stara o izvršenju odluka Saveta. Vučić je, dakle, tri godine bio multiplikovan na dva Vučića koja su sedela u Savetu.

Dosta je bilo je konstantno upozoravao da Vučić krši Ustav, ne samo jer je uzurpirao funkciju šefa biroa, već i što odbija da da ostavku na mesto šefa Srpske napredne stranke. Po Ustavu je funkcija predsednika države i stranke – nespojiva.

Poslanici Dosta je bilo su više od 20 puta postavili pitanje bivšem premijeru, a sadašnjem predsedniku, kada će podneti ostavku na mesto predsednika SNS, ali Vučić do danas nije odgovorio.

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar