Beograd Najava

Uspešno završena ‘’DJB škola javnih politika’’

Nakon šest nedelja uspešno je realizovana ‘’DJB škola javnih politika’’ tokom koje se raspravljalo o konkretnim problemima i njihovim rešenjima na teritoriji grada ili jedinice lokalne samouprave. Pričali smo o analizi budžeta, poreskoj politici (na lokalnom nivou), o analizi budžeta i finansijskih izveštaja javnih i komunalnih preduzeća, lokalnim javnim politikama—komunalna, urbana, socijalna, politika javnih radova, kao i o institucionalnom dizajnu za pitanja iz oblasti zdravstvene, obrazovne, kulturne politike, te politike zaštite čovekove sredine i sporta.

Školu je pohađalo više od 100 ljudi. Predavanja su držali predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, zamenica predsednika DJB Miroslava Milenović, potpredsednik Dušan Pavlović i profesor Vladimir Gligorov.

Dušan Pavlović koji je i profesor na FPN, danas (petak 17.novembar) će uručiti diplome polaznicima koji su ispunili sve zadatke, nakon čega će u prostorijama DJB-a uslediti druženje na koje su pozvani svi članovi i simpatizeri.

Škola je bila  namenjena svim članovima DJB ali i svim Beograđanima koji žele da se kandiduju za odbornike i većnike u gradu i gradskim opštinama, koji žele da učestvuju u procesu analize, stvaranja i primene javnih politika koje su u interesu Beograđana.

Pored predavanja i seminara, polaznici su radili test dok je na kraju kursa svako imao zadatak da napiše svoj predlog javne politike, a radove je ocenjivao profesor Dušan Pavlović.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar