Ауторски текст Београд Култура

Подржимо иницијативу да Бранко Најхолд добије своје спомен обележје на Земунском кеју

Земун има невероватну способност да се увуче под кожу свакој особи која је макар једном била на Земунском кеју или Гардошу.

Док је Земун кроз векове оплемењивао животе многих људи који су живели или живе у њему,  мало је оних који су својим начином живота истински оплеменили Земун.

Један од таквих људи је Бранко Најхолд.

Бранко Најхолд је најпознатији хроничар Земуна који је написао скоро педесет књига о Земуну. Аутор је стотине каталога и чланака, као и бројних изложби широм земље. Између осталог, он је и оснивач „Међународног салона карикатуре“.

Нажалост, Бранко Најхолд нас је изненада напустио децембра прошле године, али његов рад и допринос очувању културне прошлости, духа и историје Земуна, никада неће бити заборављен.

Земунски одбор Покрета „Доста је било“, позива све суграђане да потпишу петицију у част покојног Бранка Најхолда и тако подрже иницијативу Бојане Ивановић, да Бранко Најхолд добије своје спомен обележје – клупу сећања на Земунском кеју.

Потписивање петиције је организовано на Земунском кеју, испред галерије „Помпон“, ул. Кеј ослобођења бр. 61 (после ресторана „Шаран“), у суботу и недељу 18. и 19.11.2017. године, а у периоду од 12 до 16 часова.

Павле Гашпар
Потпредседник ОО Доста је било – Земун

ДЈБ Земун

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар