Јужна Србија Саопштењe Туризам

Радници ТСО нове жртве у режији партијских злоупотреба

Отпуштање радника и претње отказима члановима синдиката у Туристичко спортске организације су најсвежији пример злоупотребе институција у политичке сврхе од стране владајуће странке. Овај случај показује да се радници по партијској линији не само примају, што је већ свима добро познато, већ по истом принципу и отпуштају. Све то уз угрожавање права запослених и бескрупулозно поигравање људским судбинама. У партијској држави не постоји механизам који то може да спречи. Крајње је време да схватимо да нам треба систем, а не вођа и његова странка.

Самим тим ОО „Доста је било“ осуђује сваки вид претварања јавних предузећа у партијске бирое рада као и запошљавање и отпуштање људи без икаквог оцењивања и рангирања квалитета. Такође уцене запослених због учешћа на било каквим законски загарантованим штрајковима је недопустиво.

Општински одбор „Доста је било“ се залаже за поштовање закона, а тиме и заштиту основних људских права и слободе као и за независност институција система, које треба да реагују и да буду брана партијским злоупотребама.

Општински одбор „Доста је било“ Прокупље

Ознаке