Južna Srbija Saopštenje Turizam

Radnici TSO nove žrtve u režiji partijskih zloupotreba

Otpuštanje radnika i pretnje otkazima članovima sindikata u Turističko sportske organizacije su najsvežiji primer zloupotrebe institucija u političke svrhe od strane vladajuće stranke. Ovaj slučaj pokazuje da se radnici po partijskoj liniji ne samo primaju, što je već svima dobro poznato, već po istom principu i otpuštaju. Sve to uz ugrožavanje prava zaposlenih i beskrupulozno poigravanje ljudskim sudbinama. U partijskoj državi ne postoji mehanizam koji to može da spreči. Krajnje je vreme da shvatimo da nam treba sistem, a ne vođa i njegova stranka.

Samim tim OO „Dosta je bilo“ osuđuje svaki vid pretvaranja javnih preduzeća u partijske biroe rada kao i zapošljavanje i otpuštanje ljudi bez ikakvog ocenjivanja i rangiranja kvaliteta. Takođe ucene zaposlenih zbog učešća na bilo kakvim zakonski zagarantovanim štrajkovima je nedopustivo.

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ se zalaže za poštovanje zakona, a time i zaštitu osnovnih ljudskih prava i slobode kao i za nezavisnost institucija sistema, koje treba da reaguju i da budu brana partijskim zloupotrebama.

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Prokuplje

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar