Политика Скупштина

(ВИДЕО) Бранка Стаменковић учи Драгану Баришић да чита: „Окрените страну, колегинице!“

Бранка Стаменковић:

Амандман на члан 4. Овим амандманом смо покушали да текст овог амандмана поново ускладимо са јединственим методолошким правилима за израду прописа не само када је реч о овом члану него кроз буквално цео закон, предлагач закона је називе члановима додељивао као да је реч о одељцима, а не о члановима.

Ја сам се стварно потрудила да то почистим из целог закона, да то ускладим са јединственим методолошким правилима, који понављам не постоје за украс, већ како би закони били уједначени, а не свака вашка обашка. Нажалост предлагач закона није имао слуха за то. Ни један једини амандман није прихваћен. Жао ми је због грађана Србије што је то тако.

Драгана Баришић:

Ја се никако не бих сложила са амандманом који је предложила колегиница која је предходно говорила. Зашто? Зато што колегиница осим неког свог личног жаљења због одбијања поднетог амандмана од стране неких колега из владајуће коалиције ништа друго није образложила. Па и у самом образложењу овог амандмана који је „брише се“, не постоји никакав предлог.

За две године колико смо овде заједно у скупштини Србије, ја никада нисам чула неки паметни предлог од стране колега из те посланичке групе која предлаже овај амандман. Ја ни овог пута осим простора за неко њихово медијско приказивање и оптуживање нас из владајуће коалиције да не радимо добро ништа друго нисмо сазнали.

А то што се они на твитеру боре и покушавају да доведу грађане Србије у заблуду тиме да они имају неку подршку, а да ми овде не радимо ништа. Значи то показују на сваким изборима док на сваким наредним све мање освајају, тако да мислим да их након наредних више неће ни бити овде.

Бранка Стаменковић:

Само кратко, пошто је претходна говорница изнела нетачне податке, односно тврдила је да мој амандман гласи „брише се“ и да нема образложење. То није тачно. Мој амандман каже: број два у закону брише се, а образложење постоји, само треба да окренете папир и онда ћете видети образложење. Хвала.

Драгана Баришић:

Па знате како, ја сваки амандман погледам добро и немам потребе да окрећем, код мене све то пише како треба, али колегиница би требало да научи да се избори не добијају на твитеру и лажима, већ чисто и искључиво резултатима. Управо Српска напредна странка показује да резултатима постиже не само 56%, него и преко тога, а следећи пут вероватно и 80% пошто са оваквом опозицијом грађани могу да виде ко може да води ову државу, а то је само Српска напредна странка и господин Вучић.

Бранка Стаменковић:

Осврнула бих се на ову расправу о амандману која се тиче Твитера како бих рекла следеће: Нама требају бесплатни уџбеници за сву децу у Републици Србији. Хвала!

Доста је било

Доста је било

6
Оставите коментар

avatar
2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LjubadraganGogiSavaGojko Recent comment authors
најновији најстарији
Baki 55
Гост
Baki 55

Kao papagaj. „Blago“ onom koga ova bude lečila!

Gojko
Гост
Gojko

ahaha, koja je ova dr SNS bledi copy paste of Vucica … metod ajmo reci 20 sekundi nesto o amandmanu, kao da pricamo o onome za sta smo placeni da budemo poslanici a onda lagano popljuvat opoziciju kako nista ne znaju, kako lazu, kako su jadni pa su na twitteru … Ista mantra Vucica, okrene svaku pricu na neku propagadnu.

Sava
Гост
Sava

Za ovo su potrebni celicni zivci. Svaka cast Branka!

Gogi
Гост
Gogi

Barisicka, slika i prilika neobrazovane Srbije! Na zalost kao sto je i doticna rekla SNS bira vecina glasaca (za sad) pa bolju stvarnost Srbija nije ni zasluzila. Sto dalje od Srbije, barijera od min 1000 km je preko potrebna. Branka respekt.

dragan
Гост
dragan

Sns bagra. Zadatak obavljen. Pljuvanje po drugima i velicanje ,,vodje,, Realni rezultati su nevidljivi pa onda se balavi o njima da bi narod pomislio da se nesto kao desava. Tuga od zemlje. Slika i prilika sns dr. Duplomu kupila na rasprodaji. Fuj

Ljuba
Гост
Ljuba

Dugo nisam gledao skupstinu….imam onaj transfer balama…stidim se umesto ove nesrecnice koja ima dr ispred imena. Ovakav recnik …kompozicija recenice …tempo i nacin izgovora svojstven je samo slabije obrazovanim osobama. Onim koji nisu procitali mnogo knjiga. Jednostavno sramota me je i nas samih koji ne mozemo da na izborima porazimo ovo zlo ovaj uzas