Politika Skupština

(VIDEO) Branka Stamenković uči Draganu Barišić da čita: “Okrenite stranu, koleginice!”

Branka Stamenković:

Amandman na član 4. Ovim amandmanom smo pokušali da tekst ovog amandmana ponovo uskladimo sa jedinstvenim metodološkim pravilima za izradu propisa ne samo kada je reč o ovom članu nego kroz bukvalno ceo zakon, predlagač zakona je nazive članovima dodeljivao kao da je reč o odeljcima, a ne o članovima.

Ja sam se stvarno potrudila da to počistim iz celog zakona, da to uskladim sa jedinstvenim metodološkim pravilima, koji ponavljam ne postoje za ukras, već kako bi zakoni bili ujednačeni, a ne svaka vaška obaška. Nažalost predlagač zakona nije imao sluha za to. Ni jedan jedini amandman nije prihvaćen. Žao mi je zbog građana Srbije što je to tako.

Dragana Barišić:

Ja se nikako ne bih složila sa amandmanom koji je predložila koleginica koja je predhodno govorila. Zašto? Zato što koleginica osim nekog svog ličnog žaljenja zbog odbijanja podnetog amandmana od strane nekih kolega iz vladajuće koalicije ništa drugo nije obrazložila. Pa i u samom obrazloženju ovog amandmana koji je “briše se”, ne postoji nikakav predlog.

Za dve godine koliko smo ovde zajedno u skupštini Srbije, ja nikada nisam čula neki pametni predlog od strane kolega iz te poslaničke grupe koja predlaže ovaj amandman. Ja ni ovog puta osim prostora za neko njihovo medijsko prikazivanje i optuživanje nas iz vladajuće koalicije da ne radimo dobro ništa drugo nismo saznali.

A to što se oni na tviteru bore i pokušavaju da dovedu građane Srbije u zabludu time da oni imaju neku podršku, a da mi ovde ne radimo ništa. Znači to pokazuju na svakim izborima dok na svakim narednim sve manje osvajaju, tako da mislim da ih nakon narednih više neće ni biti ovde.

Branka Stamenković:

Samo kratko, pošto je prethodna govornica iznela netačne podatke, odnosno tvrdila je da moj amandman glasi “briše se” i da nema obrazloženje. To nije tačno. Moj amandman kaže: broj dva u zakonu briše se, a obrazloženje postoji, samo treba da okrenete papir i onda ćete videti obrazloženje. Hvala.

Dragana Barišić:

Pa znate kako, ja svaki amandman pogledam dobro i nemam potrebe da okrećem, kod mene sve to piše kako treba, ali koleginica bi trebalo da nauči da se izbori ne dobijaju na tviteru i lažima, već čisto i isključivo rezultatima. Upravo Srpska napredna stranka pokazuje da rezultatima postiže ne samo 56%, nego i preko toga, a sledeći put verovatno i 80% pošto sa ovakvom opozicijom građani mogu da vide ko može da vodi ovu državu, a to je samo Srpska napredna stranka i gospodin Vučić.

Branka Stamenković:

Osvrnula bih se na ovu raspravu o amandmanu koja se tiče Tvitera kako bih rekla sledeće: Nama trebaju besplatni udžbenici za svu decu u Republici Srbiji. Hvala!

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • ahaha, koja je ova dr SNS bledi copy paste of Vucica … metod ajmo reci 20 sekundi nesto o amandmanu, kao da pricamo o onome za sta smo placeni da budemo poslanici a onda lagano popljuvat opoziciju kako nista ne znaju, kako lazu, kako su jadni pa su na twitteru … Ista mantra Vucica, okrene svaku pricu na neku propagadnu.

  • Barisicka, slika i prilika neobrazovane Srbije! Na zalost kao sto je i doticna rekla SNS bira vecina glasaca (za sad) pa bolju stvarnost Srbija nije ni zasluzila. Sto dalje od Srbije, barijera od min 1000 km je preko potrebna. Branka respekt.

  • Sns bagra. Zadatak obavljen. Pljuvanje po drugima i velicanje ,,vodje,, Realni rezultati su nevidljivi pa onda se balavi o njima da bi narod pomislio da se nesto kao desava. Tuga od zemlje. Slika i prilika sns dr. Duplomu kupila na rasprodaji. Fuj

  • Dugo nisam gledao skupstinu….imam onaj transfer balama…stidim se umesto ove nesrecnice koja ima dr ispred imena. Ovakav recnik …kompozicija recenice …tempo i nacin izgovora svojstven je samo slabije obrazovanim osobama. Onim koji nisu procitali mnogo knjiga. Jednostavno sramota me je i nas samih koji ne mozemo da na izborima porazimo ovo zlo ovaj uzas