Ауторски текст Војводина

Пећинци које “воде и бране” људи са стране

Локална самоуправа Пећинци плаћа чудне и дуплиране правне и адвокатске услуге. Из буџета који се пуни новцем грађана, запошљавају се правници, па се преко свих њих додатно плаћају и адвокатске куће, а износи су милионски. Истовремено, Пећинце воде људи који нису из Пећинаца, што додатно подстиче сумњу да су на делу мутни послови за које овде не сме да се зна.​

СНС привремени орган у Пећинцима је ангажовао адвокатску кућу из Новог Сада за преко 14 милиона динара или 120 хиљада евра. Да иронија буде већа, после потписивања уговора са овом кућом општинска СНС власт прима у радни однос на месту јавног општинског правобраниоца особу из Новога Сада која је годину дана радила као адвокат приправник у адвокатској кући, већ горе поменутој.

Ако се узме у обзир да је после извесног времена на месту секретара општине примљена исто правница из Новог Сада, па на месту заменика начелника правница из замислите Новог Сада, поставља се питање, а кога грађани плаћају у Општини Пећинци?

Ако се томе дода да садашња председница Привременог органа општине живи у Старој Пазови, а фиктивно је пријављена у Пећинцима, па и да начелник општинске управе живи у Инђији, а исто фиктивно пријављен на адреси у Пећинцима, стварно би грађани општине Пећинаца требали да се питају ЧИЈА ЈЕ ОВО ОПШТИНА и где одлази њихов новац.

Пећиначки одбор Доста је било ће се и даље бавити истраживањем кога плаћамо и коликим новцем, зато што је транспарентност рада јавне управе наш главни циљ, а она је важна да би се спречила чак и могућност корупције и злоупотребе и да би могао да се уведе ред. Када се све види, ништа се не може сакрити. Јавна управа треба да се води јавно.

општински координатор ДЈБ за Пећинце
професор Петар Станковић