Politika Saopštenje Stranka DJB

U toku sednica glavnog odbora Dosta je bilo

U Beogradu se danas održava sednica Glavnog odbora stranke Dosta je bilo. Glavna tema je priprema stranke za prve unutarstranačke izbore koji se održavaju krajem decembra na kojima DJB potvrđuje svoj pun demokratski kapacitet.

Glavni odbor razmatra i pripremu Beogradskog odbora DJB za beogradske izbore. Razmatra se i gotovo potpuno ignorisanje DJB u medijima, uzroci i razlozi za to, kao i odgovori stranke na sve izazove otvaranja kanala komunikacije sa građanima.

Tema je i spoljnopolitička situacija, najnovije javno slanje poruka između predsednika države i izvršnog potpredsednika Atlanskog saveta, stidljivi probni baloni po pitanju “razmene” teritorija oko Kosova i Metohije, kao i pitanja regionalne politike.

Glavni odbor DJB je najviši organ stranke koji utvrđuje politiku stranke između dva zasedanja skupštine DJB.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

11
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SaleZoran PetronijevicNikolaDosta je bilomisko Recent comment authors
najnoviji najstariji
misko
Gost
misko

Bilo bi dobro, a to nije tajna, da saznamo koliko glavni odbor broji clanova i ko su oni?

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Poštovani Miško, imate sve ovde.

Nikola
Gost
Nikola

Svaka čast na ozbiljnosti. Sviđa mi se vaša tranzicija iz pokreta u stranku i istrajnost na tom putu. Ozbiljna stranka mora da ima mišljenje o svakoj temi i da ga gradi diskusijom i razmenom stavova članova. Dok karijeristi polikanti ne zaposednu stranku ona može jako puno uraditi. Naš narod nije navika na nešto ovako, razmenu ideja, volimo apsolutiste pa će biti teško uključiti vijuge većine birača koji glasaju emocijama a ne razumom.

Zoran Petronijevic
Gost
Zoran Petronijevic

Nikola, DJB jos nije stranka. Idi na registar politickih stranaka i samm se uveri.

Sale
Gost
Sale

DJB jeste stranka samo država zateže da to upiše u registar. Ali nije ni bitno, jer su oni već ustrojili kompletnu organizaciju i delovanje kao stranka a zvanična registracija kad bude.

Ovde je sve objašnjeno: http://dostajebilo.rs/djb-podneo-tuzbu-protiv-ministarstva-zbog-registracije-stranke/?lang=lat

Zoran Petronijevic
Gost
Zoran Petronijevic

Sve dok Ministarstvo za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu ne izvrsi upis u registar i ne izda resenje, DJB nije stranka. DJB nece moci ni izaci na izbore kao stranka sve dok se ne izvrsi upis u registar, jer RIK prihvata iskljucivo zvanicni dokument Republike Srbije, a ne tumacenja i objasnjenja.

Sale
Gost
Sale

Zorane, nisi skapirao. DJB se na izborima predstavlja onako kako pravno može, kao udruženje. Međutim, interno su organizovani kao stranka, po svim zakonskim odrednicama koje imaju stranke. Tako da jednog dana, kad dođe taj upis u registar, ne moraju ništa da menjaju jer su svoj deo već odradili. Znači, ako gledaš suštinski, oni i jesu stranka isto kao i svaka druga stranka. Formalno-pravno još nisu. Jedino što nas dvojica sad ovde možemo da se sporimo jeste da li je važnija suština ili forma. A vrlo rado bih to preskočio.

Zoran Petronijevic
Gost
Zoran Petronijevic

To je isto kao kada bi nesvrseni student medicine obukao beli mantil i nastupao kao lekar, a svoj postupak objasnjava sa „bicu ja jednog dana lekar“ i da ga neko brani sa „sustinski on jeste lekar, ali formalno pravno jos nije“. Da li bi voleo da takav „lerkar“ tebe leci, ja ne!?

Sale
Gost
Sale

Gluposti. I stranke i udruženja na isti način deluju politički. Razlika je samo u formi. Politička organizacija može doveka da bude u formi udruženja, uopšte ne mora da se registruje kao stranka.

Zoran Petronijevic
Gost
Zoran Petronijevic

Gde sam ja rekao da DJB mora biti stranke?
Ja od pocetka iznosim da se DJB ne moze predstavljati kao stranka niti da kao stranka nastupi na izborima ako nije upisana u registar.

Sale
Gost
Sale

U procesu osnivanja stranke, postoji deo koji treba da odradi sama stranka i postoji deo koji treba da odradi država. DJB je odradio svoj deo i nema razloga bilo koga da čeka. Svoju internu odgranizaciju su kompletno uredili da odgovara Zakonu o strankama i dalje se tako ponašaju. Što se tiče izbora, ako se do tada ne izvrši upis u registar, nikakav problem, ide se kao udruženje.