Београд Пољопривреда

Владајућа већина у општини Чукарица назаинтересована за пољопривреду

Општина Чукарица, тачније представници грађана који чине владајућу већину у скупштини општине показали да их стање пољопривреде баш и не интересује много. Наиме, на 11 седници одржаној 26.09.2017 под тачком 7 дневног реда одборници су имали прилике да расправљају „анализи стања пољопривреде и развојни потенцијал пољопривредена Чукарици“.

У наведеној анализи је закључено да је стање, слободно можемо рећи очајно и да се земља обрађује потпуно примитивно, културе које се обрађују и механизација као и ефикасност и ефективност обраде су на јако, јако ниском нивоу. Ово је недопустиво у 21 веку. Предности општине се не користе, логистичке, информационе, људском потенцијалу и сваком другом смислу.

Такође заједнички закључак подносиоца извештаја, владајуће већине као и опозиције, наравно, је био да у претходних 30 година општина није урадила ништа на подизању потенцијала пољопривредника који живе на општини.

Узимајући све наведено у обзир, одборничка група покрета „Доста је било“ поднела је захтев за изменом и допуном дневног реда 12 скупштине општине Чукарица одржане 14.11.2017 са циљем да скупштина општине дискутује о формирању тела које би се бавило озбиљном анализом стања и конкретним предлозима шта би општина могла да уради да се то стање поправи.

Предлог је одбијен од стране владајуће коалиције. Не желе ни да дискутују о томе. 

2/3 површине општине Чукарица је пољопривредно земљиште.

Одборничка група „Доста је било“ ће наставити да предлаже измену дневног реда са овом тачком прилико сваке следеће скупштине јер нам је стало и јер мислимо да општина може да уради нешто по том питању само ако хоће.

Одборничка група „Доста је било“ Чукарица

7. Analiza stanja poljoprivrede i razvojni potencijal poljoprivrede na Cukarici

предлог за допуну дневног реда пољопривреда
Ознаке