Beograd Poljoprivreda

Vladajuća većina u opštini Čukarica nazainteresovana za poljoprivredu

Opština Čukarica, tačnije predstavnici građana koji čine vladajuću većinu u skupštini opštine pokazali da ih stanje poljoprivrede baš i ne interesuje mnogo. Naime, na 11 sednici održanoj 26.09.2017 pod tačkom 7 dnevnog reda odbornici su imali prilike da raspravljaju „analizi stanja poljoprivrede i razvojni potencijal poljoprivredena Čukarici“.

U navedenoj analizi je zaključeno da je stanje, slobodno možemo reći očajno i da se zemlja obrađuje potpuno primitivno, kulture koje se obrađuju i mehanizacija kao i efikasnost i efektivnost obrade su na jako, jako niskom nivou. Ovo je nedopustivo u 21 veku. Prednosti opštine se ne koriste, logističke, informacione, ljudskom potencijalu i svakom drugom smislu.

Takođe zajednički zaključak podnosioca izveštaja, vladajuće većine kao i opozicije, naravno, je bio da u prethodnih 30 godina opština nije uradila ništa na podizanju potencijala poljoprivrednika koji žive na opštini.

Uzimajući sve navedeno u obzir, odbornička grupa pokreta „Dosta je bilo“ podnela je zahtev za izmenom i dopunom dnevnog reda 12 skupštine opštine Čukarica održane 14.11.2017 sa ciljem da skupština opštine diskutuje o formiranju tela koje bi se bavilo ozbiljnom analizom stanja i konkretnim predlozima šta bi opština mogla da uradi da se to stanje popravi.

Predlog je odbijen od strane vladajuće koalicije. Ne žele ni da diskutuju o tome. 

2/3 površine opštine Čukarica je poljoprivredno zemljište.

Odbornička grupa „Dosta je bilo“ će nastaviti da predlaže izmenu dnevnog reda sa ovom tačkom priliko svake sledeće skupštine jer nam je stalo i jer mislimo da opština može da uradi nešto po tom pitanju samo ako hoće.

Odbornička grupa „Dosta je bilo“ Čukarica

7. Analiza stanja poljoprivrede i razvojni potencijal poljoprivrede na Cukarici

predlog za dopunu dnevnog reda poljoprivreda
Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar