Ауторски текст Београд Култура Образовање

Јарболи и фонтане, а не школске сале!

У оквиру акције скупљања потписа за акцију „Доста је било  – ђубрета“ на Чукарици општински одбор је одржао штанд у насељу Остружница, једном од најстаријих насеља у Београду. Том приликом смо сазнали да становнике овог насеља, поред недостатка канализације, највише мучи то што, једна од најстаријих школа у Београду ОШ „Карађорђе“, нема фискултурну салу у којој би деца могла да се баве часовима физичке културе. Ова проблем постоји деценијама и свака власт обећава да ће га решити, међутим решења још нема, тачније има га, али изгледа да је локалним властима битније да извршавају жеље надређених из централе своје странке, тако што ће на пример да уложе 70 милиона пореског новца у реновирање велике сале КЦ Чукарица  јер то доноси поене на ширем нивоу за градске изборе, а неће да уложе мали део тог новца да деца у ОШ Карађорђе могу да имају услове као и остала деца у Београду и не буду дискриминисана. Пуна су им уста о борби против беле куге, а не могу да ураде најосновније за децу.

Сазнали смо од општинских власти да је проблем власничке природе, односно да не могу да се договоре око откупа плаца на коме је планирана изградња сале. Овај проблем траје већ 5 година. Да ли ико мисли да постоји воља, да не би могло да се реши?!

Из ових разлога одборници Доста је било у скупштини Чукарица поднели су предлог за изменом дневног реда 12 седнице скупштине општине, а са намером да се у скупштини расправља о проблему који постоји и начину како би могло да се реши. Владајућа већина је наравно одбила да се ова тема стави на дневни ред и расправља о њој. Не уклапа се у слику коју хоће да нам представе, не занима их или нешто треће, али чињеница је да оваквим потезима јасно демонстрирају да их проблеми грађана због којих су они ту где јесу, баш и не занимају.

У прилогу текста можете погледати предлог за измену дневног реда који смо поднели, а они одбили.

Наставићемо и даље да се боримо за решавање проблема грађана Чукарице.

Општински одбор „Доста је било“ Чукарица

images (1)

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Grade se veliki projekti pod ko zna kojim uslovima ali donose poene i rejting ! Potrebe malih se zapostavljaju,marginalizuju zato što izazivaju manji publicitet i zadovoljavaju potrebe manjeg broja glasača ! Znači borba za profit i za glasače !