Autorski tekst Beograd Kultura Obrazovanje

Jarboli i fontane, a ne školske sale!

U okviru akcije skupljanja potpisa za akciju „Dosta je bilo  – đubreta“ na Čukarici opštinski odbor je održao štand u naselju Ostružnica, jednom od najstarijih naselja u Beogradu. Tom prilikom smo saznali da stanovnike ovog naselja, pored nedostatka kanalizacije, najviše muči to što, jedna od najstarijih škola u Beogradu OŠ „Karađorđe“, nema fiskulturnu salu u kojoj bi deca mogla da se bave časovima fizičke kulture. Ova problem postoji decenijama i svaka vlast obećava da će ga rešiti, međutim rešenja još nema, tačnije ima ga, ali izgleda da je lokalnim vlastima bitnije da izvršavaju želje nadređenih iz centrale svoje stranke, tako što će na primer da ulože 70 miliona poreskog novca u renoviranje velike sale KC Čukarica  jer to donosi poene na širem nivou za gradske izbore, a neće da ulože mali deo tog novca da deca u OŠ Karađorđe mogu da imaju uslove kao i ostala deca u Beogradu i ne budu diskriminisana. Puna su im usta o borbi protiv bele kuge, a ne mogu da urade najosnovnije za decu.

Saznali smo od opštinskih vlasti da je problem vlasničke prirode, odnosno da ne mogu da se dogovore oko otkupa placa na kome je planirana izgradnja sale. Ovaj problem traje već 5 godina. Da li iko misli da postoji volja, da ne bi moglo da se reši?!

Iz ovih razloga odbornici Dosta je bilo u skupštini Čukarica podneli su predlog za izmenom dnevnog reda 12 sednice skupštine opštine, a sa namerom da se u skupštini raspravlja o problemu koji postoji i načinu kako bi moglo da se reši. Vladajuća većina je naravno odbila da se ova tema stavi na dnevni red i raspravlja o njoj. Ne uklapa se u sliku koju hoće da nam predstave, ne zanima ih ili nešto treće, ali činjenica je da ovakvim potezima jasno demonstriraju da ih problemi građana zbog kojih su oni tu gde jesu, baš i ne zanimaju.

U prilogu teksta možete pogledati predlog za izmenu dnevnog reda koji smo podneli, a oni odbili.

Nastavićemo i dalje da se borimo za rešavanje problema građana Čukarice.

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Čukarica

images (1)

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Grade se veliki projekti pod ko zna kojim uslovima ali donose poene i rejting ! Potrebe malih se zapostavljaju,marginalizuju zato što izazivaju manji publicitet i zadovoljavaju potrebe manjeg broja glasača ! Znači borba za profit i za glasače !