Источна Србија Саопштењe Скупштина

12. sednica Skupštine – pred Novu godinu jer služi samo za ukras

Данас се одражава 12. Седница Скупштине града Смедерева, последња у овој години.

У студију ове седнице ћемо ићи сажето и по ставкама јер је материјал превелики, а не треба тек тако расипати менталну снагу и расположење у ове празничне дане. Чисто да ова анализа не заврши несхваћено као она Малога јелка од 83.000 еура.

Елем, дат материјал од 45 (под)тачака, са све буџетом и ревизијом истог за 2016. У неких 500 МБ, као што добра пракса лаког дељења налаже. Али ми смо шкртице па вам дајемо на увид исти материјал од 78МБ.

Даље, домаћински се све водило од пословања. А и што би то било тешко? У иницијалном плану, па и у ребалансу од пре пар месеци кркнеш неку цифру, па после њу повећаш или смањиш у ребалансу на последњој седници, недељу дана пре завршетка године, за колико треба. 2 милиона, 2 милиона, шта да се ради, нећемо нигде људи ако стално нешто компликујемо и рачунамо.

Рецимо Музеј, са променом трошкова чишћења у односу на последњи ребаланс из јула ове године.
Потпуно једно нормално смањење услуга од 3 милиона, јер свашта се деси за пар месеци, јелте. А онда исту иницијалну суму ставиш за 2018.г, нећеш ваљда ову из 2017, не зна се никад кад ће зло, овај чишћење, да дође по своје. Мада реално, процена алокације буџетских средстава је тако демоде.

Имамо повећање цена услуга (ЈКП Водовод, план за 2018.):

Ваљда да би платили достојну репрезентацију од скоро 3.8 милиона за не знамо кога?

Ту је и стари добри Центар за културу, који се чак није ни потрудио да усклади цифре из последњег и овог ребаланса. У једном ребалансу (за пројекат Смедеревска јесен) је завршено са цифром од 9.9 милиона, а у следећем имамо почетну цифру од 15.8 милиона.
Један ребаланс више-мање, што сте досадни народе са том документацијом, за културу мора да се нађе:

Или се то можда није ажурирало колико је узела ПР агенција “Right”, власника и СНС функционера Горана Веселиновића, изненадно за своје услуге за ту манифестацију?

Мало се бавимо и контрадикторностима, јер пословање ЈП, као и сам живот, не може ићи тек тако у једном познатом смеру.
ЈП Водовод (у плану за 2018.) лепо закључује на почетку да баш и није мед и млеко у нашем дивном граду, што утиче и на пословање самих ЈП:

Па зато ЈП Грејање, Паркинг сервис (ко је рекао непостављена гаража?), Зеленило и гробља и исти Водовод ребалансе доносе превасходно како би исплатили солидарну помоћ њиховим запосленима?

Или што ЈКП Зеленило и гробља имају већи број запослених од предвиђених извршилаца, и плус одваја 6.3 милиона за привремена/повремена ангажовања (верујемо никако „подобних“ кадрова)?

Настављамо даље, те похваљујемо Библиотеку што није запослила особу са инвалидитетом коју је требала, па су због тога повећани расходи:

И за крај браво и за ЈП Смедеревска тврђава која се и даље не одриче својих колега из одавно непостојеће Дирекције те рачуна на њих и у 2018. години:

Ето, на крају и не беше кратко 🙂

Пратите и даље нашу страницу ради још узбудљивих видео објава “on the face of the place” што би рекао Ђура.

ГО Доста је било Смедерево.

ДЈБ Смедерево

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Odličan tekst,
    Hajte sad malo u novoj godini pratite kako se troši novac iz pozicija.
    Zbog čega Centar za kulturu svaku predstavu ugovara preko JELENA STAJKOVAC PR, AGENCIJA ZA UMETNIČKE DELATNOSTI U OKVIRU IZVOĐAČKE UMETNOSTI ART TEMA BEOGRAD (ČUKARICA) Матични број: 62666846.
    Oni u sistematizaciji radnih mesta imaju zaposlene koji su (barem na papiru) sposobni i kvalifikovani da ugovaraju poslove i manifestacije. Zbog čega posrednik uzima proviziju?
    Zbog čega će Vojkan Borisavljević da uzme silne pare i sledeće godine kao i svih prethodnih godina za muzičke programe?
    Zbog čega će i sledeće godine gradske manifestacije “Smederevska jesen”, “Nušićevi dani” da organizuju agencije sa strane kada postoje zaposleni kojima u opisu posla stoji da treba to da rade. Da li je urađena evaluacija rada zaposlenih na tim manifestacijama, šta će konkretno da rade agencije kojima se daju pare građana? Ove godine jedino što je uradila agencija “Right” je flajer koji je pogrešno napravljen da se ne otvara kako treba i video snimak manifestacije sa skandaloznom krađom audio zapisa preko koga ide žig “Audio jungle”, i to je tako stavljeno na službenu stranicu Centra za kulturu. Ako bude eventualne tužbe zbog narušavanja autorskih prava, građani će platiti to.
    Zbog čega će i sledeće godine da prokišnjava objekat Centra za kulturu i biblioteke koji je građen od sredstava samodoprinosa, kada su ove godine date silne pare za hidroizolaciju objekta. Ovo postaje nova dimenzija da se plati posao koji uopšte nije rađen.
    Itd… itd… toga ima u nedogled.

    • Neke baš od ovih pitanja koja ste postavili, postavili smo i mi na sednici. Pratite našu fb stranicu postavljaćemo snimke. Nije bilo odgovora. PONOVO. Hvala Vam posebno na informacijama, do nekih uz sav trud nismo uspeli da dodjemo, ali sada možemo i time da se pozbavimo. Dobrodošla je svaka vrsta pomoći i sugestije. Hvala na komentaru.