Источна Србија Саопштењe

Саопштење “Доста је било” Зајечар

Још почетком децембра упозорили смо наше суграђане да је град Зајечар закључио на име новогодишње декорације уговор са фирмом Кип Лајт у износу од 2.229.400 без ПДВ-а .
У изјави локалном порталу , градоначелник Зајечара обавестио је јавност да је град купио само пингвина и игло, те није куповао ништа друго ове године,осим напред наведених украса и „неких“црева .Све то , по изјави, кошта нешто мало,а никако скоро 30.000 еура .
Уколико је то истина онда је јавна набавка лаж, тендер монтиран.

Зајечарском  одбору „Доста је било“ је потпуно јасно да је власт чији је он део затечена нашим обнародовањем буразерских тендера и дилова , као и то да на овај начин, неистином покушава да се извуче из ситуације везане за фирму Кип Лајт и њене сумњиве послове широм Србије, од којих је последњи у Београду са јелком од 83.000 еура подигао јавност Србије на ноге а и Зајечар довео у жижу интересовања због набавке новогодишњих украса.

Како видимо у конкурсној документацији ове јавне набавке,осим игла и пингвина град је изразио потребу и за лед цревима ,конекторима и осталом ситнијом техничком опремом.Ако су тачни наводи градоначелника да су само један игло и један пингвин купљени за цену од 2.229.000 без ПДВ-а , онда говоримо о још већој пљачки јавног новца, јер онда само они костају  око 22.000 еура.

Новогодишњи украси који су предмет јавне набавке иначе у продаји се могу наћи за

1038,70 еура пингвин              5198,70 еура игло

 

Додуше, фирма која у катологу нуди производе по овим ценама , није учествовала на зајечарском тендеру али се на њему појавила фирма која је по спецификацији конкурсне документације понудила потпуно исту цену од 2.229.400.као и Кип Лајт.
У случајевима намештања тендера ,често се подносе две идентичне понуде буразерских фирми ,а као критеријум избора се у таквим случајевима може истаћи дуже време отплате.
На основу ког критеријума је фирма Кип Лајт добила уговор за ову јавну набавку?
Времена у којима су градски политичари глуматали неинформисаност о томе шта и како град купује ,па са неистинама излазили у медије и обмањивали јавност су прошла.Зајечар није више касица прасица градских политичара у коју они гурају руку кад им се прохте, а да то грађани не сазнају.
Градски одбор „Доста је било“обавештаваће редовно грађане о томе како се троши јавни новац,као што је и до сада радио транспарентно и са доказима.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар