VIDEO Београд Догађај

(ВИДЕО) Ушли смо у борбу за Београд да га претворимо у град срећних људи

Погледајте представљање и говор Тијане Шербуле, чланице тима за Београд. Тијана (38) је специјалиста струковни инжењер графичке производње, одборница СО Звездара, заменица председника београдског одбора. Мајка малог Вука.

Познати књижевник Оскар Вајлд је написао да је циник је онај ко зна цену свему, али вредност ничему. Не знам како би Вајлд описао ове на власти, бахате и примитвне,  које вредности нису ни свесни, нити оне пре њих који су вредности продали јефтино, али зато знам да цену њихове заједничке грамзивости и безобзирности плаћамо сви ми.

И то не само нашим новцем, то бих некако и поднела, већ оним што немамо право да дамо никоме. А то је оно што су нам преци оставили и оно што смо ми дужни да неком оставимо. Причам о друштву које су уништили, причам о будућности коју немамо право да ускратимо нашој деци.

Није важно да ли су проценти узети на Београду на води или Мосту на Ади, да ли нас малтретира комунална полиција или страначка војска навијача,  да ли немамо новца за лечење лли нам лекари лече странце јер нису више могли да поднесу понижење,
да ли се на нама богати жути или мали. Важно је да немамо право да седимо и гледамо како то раде пред нашим очима и да и даље верујемо у бајке. Одговрност подразумева и храброст, храброст да се скочи у блато политике и да се се тамо боримо са онима којима је то природно окружење. Није пријатно али мора тако.

Због те одговорности и постоји Доста је било. Ми смо они који су свесни своје дужности да им будућност не поклоне тек тако. Зато смо и ми у том блату, али за разлику од њих, како би то рекао Оскар Вајлд, ми гледамо у звезде.  И то је оно што нас спаја.

Знамо шта хоћемо, знамо шта можемо, знамо шта знамо, знамо да неко мора показати људима да је могуће кренути напред. И зато их нећемо пустити да се још 25 година година смењују на власти, нудећи нам да бирамо да ли ће нам отимати или ће нас красти, да ли ће нас лагати или нас правити будалама.

Ушли смо у блато политике да га претворимо у арену. Ушли смо у борбу за Београд да га претворимо у град срећних људи. И у томе ћемо успети.