VIDEO Beograd Događaj

(VIDEO) Ušli smo u borbu za Beograd da ga pretvorimo u grad srećnih ljudi

Pogledajte predstavljanje i govor Tijane Šerbule, članice tima za Beograd. Tijana (38) je specijalista strukovni inženjer grafičke proizvodnje, odbornica SO Zvezdara, zamenica predsednika beogradskog odbora. Majka malog Vuka.

Poznati književnik Oskar Vajld je napisao da je cinik je onaj ko zna cenu svemu, ali vrednost ničemu. Ne znam kako bi Vajld opisao ove na vlasti, bahate i primitvne,  koje vrednosti nisu ni svesni, niti one pre njih koji su vrednosti prodali jeftino, ali zato znam da cenu njihove zajedničke gramzivosti i bezobzirnosti plaćamo svi mi.

I to ne samo našim novcem, to bih nekako i podnela, već onim što nemamo pravo da damo nikome. A to je ono što su nam preci ostavili i ono što smo mi dužni da nekom ostavimo. Pričam o društvu koje su uništili, pričam o budućnosti koju nemamo pravo da uskratimo našoj deci.

Nije važno da li su procenti uzeti na Beogradu na vodi ili Mostu na Adi, da li nas maltretira komunalna policija ili stranačka vojska navijača,  da li nemamo novca za lečenje lli nam lekari leče strance jer nisu više mogli da podnesu poniženje,
da li se na nama bogati žuti ili mali. Važno je da nemamo pravo da sedimo i gledamo kako to rade pred našim očima i da i dalje verujemo u bajke. Odgovrnost podrazumeva i hrabrost, hrabrost da se skoči u blato politike i da se se tamo borimo sa onima kojima je to prirodno okruženje. Nije prijatno ali mora tako.

Zbog te odgovornosti i postoji Dosta je bilo. Mi smo oni koji su svesni svoje dužnosti da im budućnost ne poklone tek tako. Zato smo i mi u tom blatu, ali za razliku od njih, kako bi to rekao Oskar Vajld, mi gledamo u zvezde.  I to je ono što nas spaja.

Znamo šta hoćemo, znamo šta možemo, znamo šta znamo, znamo da neko mora pokazati ljudima da je moguće krenuti napred. I zato ih nećemo pustiti da se još 25 godina godina smenjuju na vlasti, nudeći nam da biramo da li će nam otimati ili će nas krasti, da li će nas lagati ili nas praviti budalama.

Ušli smo u blato politike da ga pretvorimo u arenu. Ušli smo u borbu za Beograd da ga pretvorimo u grad srećnih ljudi. I u tome ćemo uspeti.

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar